Западните страни повдигнаха въпроса за прехвърлянето на изтребители F-18 в

...
Западните страни повдигнаха въпроса за прехвърлянето на изтребители F-18 в
Коментари Харесай

Западът обсъжда да даде на Украйна освен Ф-16 и друг тип изтребители

Западните страни повдигнаха въпроса за прехвърлянето на изтребители F-18 в Украйна. Този проект обаче към момента е надалеч от осъществяването си, оповестява РБК-Украйна, като се базира на Politico.

Десетки изтребители F-18 може да бъдат налични за продажба още в края на десетилетието, защото страните възнамеряват последователно да ги заменят с по-модерни F-35. Това ще усили броя на страните, които ще бъдат подготвени да трансферират тези самолети в Украйна.

Изтребителите F-18 са благосъстоятелност на:

Австралия;

Канада;

Швейцария;

Испания;

Финландия.

Някои от гореспоменатите страни към този момент имат контракти за доставка на F-35.

Каква е разликата сред F-16 и F-18

F-18 е по-бърз от своя предходник и оборудван с два мотора. Колесникът на самолета също е по-здрав. Вместо това F-16 има по-голям обхват и може да остане в небето по-дълго време без презареждане. Въоръжението на самолетите е съвсем същото.

Украйна може да получи австралийски F-18

Според източници в австралийското държавно управление, Съединени американски щати са благосклонни към концепцията за прекачване на F-18 в Украйна. Одобрението на Белия дом е значимо, тъй като Съединените щати имат интелектуална благосъстоятелност върху изтребителя.

Австралия пенсионира 41 F-18 и ги размени с по-модерни F-35. Изведените от въоръжение изтребители сега са в хангар в базата на RAAF в Уилямтаун, покрай Нюкасъл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР