Западните медии разпространиха информация, че яхтата, вероятно замесена в експлозиите

...
Западните медии разпространиха информация, че яхтата, вероятно замесена в експлозиите
Коментари Харесай

Spiegel: Яхтата, свързана с взривовете срещу Северен поток, е открита в Германия

Западните медии разпространиха информация, че яхтата, евентуално забъркана в детонациите на Северен поток, е открита в открити води на нос Бут, покрай остров Рюген (Германия).

Според списание Spiegel, което организира следствието си, това е лодка за развлечения модел Bavaria Cruiser 50 и евентуално е била употребена при подготовката на детонацията на газопроводите.

Според известия в медиите точно на тази яхта хипотетичната група атентатори е отишла до тръбопроводите.

Освен това, както показва Spiegel, имейл адресът, употребен от наемателите на кораба за преписка, сочел към украинска диря.

Spiegel към този момент писа, че петнадесетметровият Bavaria Cruiser 50 е бил нает от наематели посредством чартърна компания на острова, корабът е траял от пристанището Rostock-Warnemünde до северния остров на пристанище Wieck.

New York Times заяви за присъединяване на проукраинска група в атентатите.

Западните медии като цяло се съгласиха, че гърмежите не са осъществени от Германия, а от друга страна под подправен байрак.

Припомняме, че детонацията на тръбопроводите стана на 26 септември 2022 година Германия, Дания и Швеция не изключиха бойкот против тях.

На собствен ред операторът на Северен поток, компанията Nord Stream AG, заяви за невиждания темперамент на получените вреди и се затрудни да назове времето на ремонта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР