Западните медии продължават да разиграват една от основните околокремълски“ теми

...
Западните медии продължават да разиграват една от основните околокремълски“ теми
Коментари Харесай

Защо Макрон крие своята ДНК от Русия

Западните медии не престават да разиграват една от главните „ околокремълски “ тематики от последните дни – огромната маса, на която се организира среща сред Владимир Путин и Еманюел Макрон. Оказва се, че този формат на срещата е осъществен поради отхвърли на Макрон да остави данни за своето ДНК в Русия. За какво става дума и за какво въобще може да се появи такава партенка?

Владимир Путин и Еманюел Макрон седяха на доста разстояние един от различен по време на диалози в Кремъл заради отхвърли на френския водач да направи ПиСиАр тест за ковид, преди да се срещне с съветския си сътрудник. “Ройтерс”обясни с това повода за появяването на четириметрова маса. Източници споделиха на изданието, че на Макрон е бил препоръчан избор - да бъде тестван и да поддържа връзка с Путин на по-късо разстояние, или да откаже, само че да поддържа безвредно разстояние.

„ Разбрахме, че отводът няма да значи здрависване и тази дълга маса. Но не можехме да позволим ДНК-то на президента да попадне в ръцете им “, цитира организацията един от събеседниците. Отбелязва се също, че Макрон е минал теста във Франция под наблюдението на персонален доктор в навечерието на полета за Русия.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков удостовери, че френският президент Еманюел Макрон преди договарянията с съветския президент Владимир Путин, които се организираха в Кремъл на 7 февруари, е отказал да направи ПиСиАр тест за ковид на съветски лекари. В същото време Песков не посочи дали Москва дава на приемащите задгранични сътрудници данни за сходни ПиСиАр проби на президента Путин. „ Тук не бих желал да встъпвам допълнително детайлности. Нека оставим нещо в непубличната страна “, реагира той.

Прессекретарят на Кремъл акцентира, че „ вероятни са разнообразни формати на взаимоотношение за тези, които подсигуряват епидемиологичната сигурност както на нашия президент, по този начин и на нашите посетители “. Песков акцентира, че във всичко това няма политика и Кремъл се отнася с схващане към сходни стремежи на гостите. Но в това време протоколът за запазване здравето на президента Путин, както и на всички други участници в договарянията, стартира да работи. Така че няма нищо особено или свръхестествено в това.

Първото нещо, което хваща окото ви в тази вест, е високото равнище на тайни теории, нормално нехарактерни за такива като президента на Франция.

Нека стартираме с това, че ДНК на Еманюел Макрон не е загадка за никого. Това не е първото му пътешестване в Москва, той неведнъж взе участие в работни закуски, обеди и вечери, а преди този момент никой от бодигардовете му не е тествал ястията за него. Между другото, той вечеря в Кремъл и на 7 февруари. След това менюто на тази седемстепенна вечеря беше обсъждано от доста медии в продължение на три дни. Така че, в случай че е било належащо някой в Русия да вземе проба от неговата ДНК, тогава няма проблем с това. Нито в този момент, нито по време на предходните визити на Макрон в Русия, в това число на Световното състезание по футбол.

Така че изказванието на анонимни източници на организация “Ройтерс” наподобява просто неуместно. Като се има поради мащаба на дезинформацията, която се излива в Русия от западните медии, няма какво да се учудваме. Вземете да вземем за пример “Блумбърг” с авансово квалифицираните си заглавия за „ нашествието в Украйна “. И тук сякаш няма нищо ужасно, само че в паметта на читателите на тази вест ще се запечата, че Макрон не се доверява на тези ужасни руснаци.

Но да кажем, че съветските разследващи служби разполагат с ДНК на Макрон – или на който и да е различен водач на западни страни. И по този начин, какво следва? Невъзможно е по някакъв метод да се повлияе на политиката на Запада благодарение на това скрито познание. Президента на Франция ли ще клонираме?

Сериозно, ДНК пробите на обособени хора съставляват интерес единствено за банковия бранш и застрахователите. Да кажем, че човек отива в банката за ипотека или дълготраен заем. И банката преглежда ДНК-то му, открива, да речем, влечение към заболяването на Алцхаймер и на тази база отхвърля заем.

Същото важи и за застрахователните компании. Много преди необятното потребление на битови ДНК проби, налични през днешния ден за приблизително 20 $ за всеки, застрахователните компании отхвърлиха животозастраховане на хора с хронични болести като диабет. Или проблеми със сърцето. Или такива, които имат родственици с рак.

През 2018 година група хакери хакнаха известния генеалогичен уебсайт “Моето наследство”. Те завзеха ДНК данните на почти 92 милиона души, които сами ги качиха там, с цел да намерят родственици и да получат „ неповторима информация за географските райони, от които произлизат вашите предшественици и етническата ви принадлежност “. Това единствено по себе си е съмнителна процедура, неподкрепена от съществени научни проучвания, само че преди няколко години сходно любителско „ търсене на корени “ беше извънредно известно. Беше допустимо да се обезпечат доходи от тази информация, като просто се продаде базата данни на застрахователи и банкери.

Освен това има опити за хакване на базите данни на огромни лечебни заведения в Съединени американски щати. При един от тях, в щата Индиана, даже трябваше да заплати 55 хиляди $ на хакери, с цел да пази медицински секрети. Такива " болнични " ДНК бази данни могат да съдържат информация за ДНК проби за бащинство и предразположеност към генетични болести, което може да бъде детайл на изнудване.

Има и единствено подозрителни съвпадения на ДНК, а тестванията също могат да покажат евентуални фамилни връзки на изцяло непознати хора. Но всичко това надали е използвано в огромната политика.

Трябва също да се разбере, че самата ДНК проба е безполезна без здравна история. Макрон наподобява като образцов здрав човек и няма потребност и няма кой да се рови в здравната му история.

През руския интервал се следи нараснал интерес към здравословното положение на държавниците. Значителна част от съветологията и проучванията на Кремъл се състои в опити да се откри благосъстоянието на руските водачи и, като се стартира от това познание, да се вършат политически прогнози. Това западно развлечение беше сходно на проучването на разположението на членовете на Политбюро на подиума на Мавзолея по време на празничните паради.

Съветската страна, въпреки това, деликатно пази информацията за здравето на първите лица, защото смяташе (по предложение на Юрий Андропов) това за фактор за непоклатимост, вътрешна и външна. По това време нямаше ДНК проби, а положението на възрастния Брежнев беше изцяло ясно, даже и единствено от изявите му на обществени събития, предавани по малкия екран.

Всички, които желаеха да знаят за бъбречните проблеми на Андропов, знаеха, просто тъй като той трябваше да прекара доста време в болничното заведение на хемодиализа и да приема гости там. Съответно, кръгът от знаещи персони нараства експоненциално. Състоянието на Черненко също се виждаше с просто око.

Въпреки това в Съветския съюз информацията за здравето на членовете на Политбюро беше деликатно защитавана, до основаването на обособени условия за живот по време на интернационалните пътувания. Друго нещо е, че починалият Брежнев, а по-късно и Андропов и Черненко, въобще не ходеха в чужбина и затова някои специфични ограничения за отбрана на информацията за тяхното здравословно положение и анамнеза (до персонални тоалетни), макар че съществуват под формата на протоколи за сигурност, в никакъв случай не са били прилагани на процедура.

Сега, в тази ситуация с Макрон, всичко това наподобява като някаква съвсем политическа блъсканица. Освен това източникът на информация не е от Елисейския замък, а от англосаксонската преса. Освен това деликатното съблюдаване от висшите държавни чиновници (не единствено Русия и Франция) на всички ритуали, свързани с ограниченията против КОВИД-19, в този момент е нещо като социална лечебна мярка. Доказано е, че самите първи лица съблюдават всички ограничавания - по какъв начин другояче да се изисква същото от популацията?

Макрон в Москва може да изхожда не от някакви тайни теории, а от национална горделивост. Той беше отлетял за Москва с персонален доктор и може би щеше да се отврати от самата концепция, че руснаците ще ревизират още веднъж резултатите му. Но това е единствено съмнение.

Като цяло наподобява, че в тази ситуация става дума не толкоз за проявлението на ежедневни тайни теории, а с опит да се убоде още веднъж Москва в нещо. Да ни окачат съмнението, че съветските специфични служби сякаш събират биологични данни за политиците на Запада - и някак си могат да ги употребяват в бъдеще. Между другото, няколко дни по-рано унгарският министър председател Виктор Орбан седеше на същата дълга маса, само че тогава размерите на масата предизвикваха единствено удивление.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР