Западните лидери трябва да погледнат собствената си съвест, преди да

...
Западните лидери трябва да погледнат собствената си съвест, преди да
Коментари Харесай

Русия продължава да лъже, че няма нищо общо с престъпленията в Буча

Западните водачи би трябвало да погледнат личната си съвест, преди да упрекват съветския президент Владимир Путин във военни закононарушения. Това съобщи безапелационно външният министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс. Този укор към свободния свят обаче звучат цинично в устата на един от най-приближените хора на Путин, който без подозрение е индивидът, отговорен за бруталните дейности на съветските военни, които водят война в Украйна

Москва ще даде в идващите часове конференция, с цел да покаже, че западните обвинявания, че нейни бойци са убивали цивилни в Северна Украйна, са погрешни, сподели Лавров пред публицисти след срещата си в Москва с контактна група на Арабската лига за Украйна.

Кремъл продължава безочливо да отхвърля, да има нещо общо с убийства на цивилни., в това число в Буча,и твърди, че откритите там гробове и мъртвите тела са инсценировка на Украйна за дискредитиране Русия. Многобройните видеа обаче демонстрират напълно друга картина, а желанието на Москва да трансформира Украйна във зложелател на личния си народ звучи не просто неуместно, а цинично.

Американският президент Джо Байдън упрекна Путин във военни закононарушения и прикани за правосъден развой, с което се причисли към световното отвращение от убийствата на цивилни в украинския град Буча.

Помолен да разяснява изявлението на Байдън, Лавров сподели, че Западът би трябвало първо да огледа личните си дейности в Ирак и Либия. " Не всичко е наред със съвестта на американските политици ", сподели той, като че ли е наред това, което се случва в главата на съветския президент Путин.

Лавров уточни, че конференцията, която ще се състои в идващите часове, ще бъде дадена от съветската задача в Обединените народи и на нея " ще бъдат показани извънредно подробни материали, показващи " същинската природа " на събитията в Буча ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР