Западните държави трябва да бъдат по-смели в конфискуването на руските

...
Западните държави трябва да бъдат по-смели в конфискуването на руските
Коментари Харесай

Сунак: Западът трябва да конфискува замразените руски активи

„ Западните страни би трябвало да бъдат по-смели в конфискуването на съветските активи, които замразиха след пълномащабното навлизане на съветската войска в Украйна през 2022 година “

Това съобщи английският министър председател Риши Сунак, като добави, че Украйна продължава да се нуждае от повече оръжия с огромен обхват, безпилотни самолети и муниции, както и от друга помощ, заяви US News.

" Трябва да бъдем по-смели в нанасянето на удари по съветската военна стопанска система и би трябвало да бъдем по-смели в изземването на стотиците милиарди замразени съветски активи ", сподели английският министър-председател.

Миналия месец английският министър на вложенията Доминик Джонсън се срещна със заместник-министъра на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, с цел да обсъдят изземването на замразените съветски активи, само че акцентира, че това би трябвало да стане в сходство с интернационалното право.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и Канада замразиха активи на съветската централна банка на стойност към 300 милиарда $ през 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна.

Страните от Г-7 изследват опцията за изземване на активите като метод да накарат Русия да заплати за вредите, които нахлуването ѝ в Украйна аргументи.

Сунак прикани Съединени американски щати да продължат да оказват финансова и военна поддръжка на Киев.

" Никога не трябва да подценяваме това, което Америка е направила за Украйна и за евроатлантическата сигурност. Призовавам ги да продължат тази поддръжка и съм уверен, че ще го създадат ", съобщи той.

На 24 февруари английското министерство на защитата разгласи помощ в размер на 311 млн. $ за финансиране на украински артилерийски муниции./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР