Западните Балкани, Сирия и Северна Корея ще бъдат във фокуса

...
Западните Балкани, Сирия и Северна Корея ще бъдат във фокуса
Коментари Харесай

Сирия, Северна Корея и Западните Балкани - във фокуса на Гимних“

Западните Балкани, Сирия и Северна Корея ще бъдат във фокуса на идния Неформален съвет на министрите на външните работи " Гимних “, който ще се организира на 15 и 16 февруари в София. Той ще бъде управителен от Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини .

Темата беше и главният мотив през днешния ден външният министър Екатерина Захариева да бъде изслушана в парламентарната комисия по външна политика, заяви ръководителят ѝ Джема Грозданова :

Могерини на същия ден следобяд, откакто свърши " Гимних ", ще пристигна и ще регистрира пред всички депутати от всички национални парламенти на държавите-членки, както и на страните от Западните Балкани и три страни от Източното партньорство, тематиките и резултатите, които е постигнал Съветът.

За " Хоризонт " Джема Грозданова разяснява новината за оставката на началника на Националната работа " Охрана " Ангел Антонов и за това, че ще бъде назначен за общоприет консул в Санкт Петербург:

Днес разбрах, че е напуснал НСО. Смяна на позиции от една тематика в друга – това са политически решения. Аз няма по какъв начин да ги разясня. Няма по какъв начин да преценява, тъй като не съм виждала биографията на Ангел Антонов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР