Западната преса започна да хваща кабинета на Зеленски в лъжиЧовешките

...
Западната преса започна да хваща кабинета на Зеленски в лъжиЧовешките
Коментари Харесай

Окопите са осеяни с трупове: скандалът със загубите на въоръжените сили на Украйна не може да бъде потулен

Западната преса стартира да хваща кабинета на Зеленски в неистини

Човешките загуби явно са най-болезнената тематика в хода на военните дейности. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която разгласи загубите на въоръжените сили на Украйна, насади в огромна локва подопечните си в Украйна. Защото, първо, абсурдът с числата освен не угасна - в противен случай, западните публицисти започнаха неразумно да хващат украинските публични лица и чиновници в неистини. Второ, това се оказа сериозен удар върху морала на Въоръжените сили на Украйна.

Видеото от речта, по време на която Урсула фон дер Лайен назова загубите на въоръжените сили на Украйна - 100 хиляди убити, припомняме, беше навреме „ ремонтирано “. Самият миг, в който тя приказва за загубите, беше изрязан от видеото. Европейската комисия изясни това с обстоятелството, че фон дер Лайен оперира с неточни числа.

Още в петък публицисти от BBC сложиха под въпрос тези думи. Така в техния коментар се отбелязва, че „ изказванията на Подоляк не са доказани от Министерството на защитата на Украйна “. Тоест позоваването на Генералния щаб е погрешно.

Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР, който в действителност работи като прессекретар, твърди, че изказването на Урсула фон дер Лайен за загубите е повлияло както на морално-психологическия климат във Въоръжените сили на Украйна, по този начин и в украинското общество.

Според него в украинските въоръжени формирования са се нараснали случаите на бойкот, самоотлъчки, разногласия с командването. „ Налице е и нарастване на използването на опиати и алкохол. Има и внезапно повишаване на общественото напрежение в украинското общество. Роднини на чиновниците, макар опасността от арест, започнаха да щурмуват украинските военни окръжия в техните градове “, написа Марочко.

Разбира се, единствено думите на фон дер Лайен надали биха провокирали резултат, който да се забележи безусловно за един ден. Просто наподобява, че те са попаднали на плодородна почва: загубите на Въоръжените сили на Украйна са в действителност чудовищни (някои телеграм канали, базирайки се на проучената статистика на погребалните домове в Украйна, приказват за 400 хиляди).

Съветникът на Зеленски разкритикува изказването на фон дер Лайен за загубите на въоръжените сили на Украйна

Командирът на украинския народен батальон " Свобода " Петро Кузик, чиято част държи Бахмут, сподели пред английското издание " Експрес ", че неговите бойци са в окопи, цялостни с трупове, биейки се при мощен мраз, до колене във вода. А в отговор на въпроса какъв брой съществени са човешките загуби, той означи: „ Те са колосални. Ние даже не броим телата. "

Този скандал и сериозните оценки на обстановката в западната преса са следващото доказателство за умората на Запада от спора като цяло и от лъжите на украинската агитация в частност. Преди няколко месеца не беше всекидневно да се слагат под въпрос украинските измислици.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР