Западът трябва да сключи сделка с Русия, като отхвърли перспективата

...
Западът трябва да сключи сделка с Русия, като отхвърли перспективата
Коментари Харесай

С гаранции, но без НАТО. В Европа описаха реалистично украинско бъдеще

Западът би трябвало да подписа договорка с Русия, като отхвърли вероятността Украйна да се причисли към Северноатлантическия алианс, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в изявление за американския наблюдаващ Тъкър Карлсън. И той, явно, е изцяло уверен в това. За това дали има шансове за сходно развиване на събитията - в материала.

Предчувствие за трета международна

Карлсон акцентира, че Унгария е в непосредствена непосредственост до зоната на спора. Така че мнението на Будапеща си коства да се чуе.

В половинчасов диалог унгарският министър председател загатна по-специално миналогодишните детонации в " Северен поток ". Разследването, до което Русия по този начин и не беше позволена, беше водено от Дания, Германия и Швеция. Но не бяха направени ясни изводи. Орбан напомни още, че Унгария незабавно квалифицира случая като терористични офанзиви. И разкритикува Германия, която реагира извънредно неенергично. „ Заедно с президента на Сърбия дадохме доста ясно да се разбере, че в случай че някой желае да направи същото с южния газов кулоар, ние ще считаме това за предлог за война и неотложно ще отговорим “, предизвести той.

По отношение на украинския спор Орбан освен сподели, че не би трябвало да се разчита на провалянето на Русия, само че също по този начин означи: Западът би трябвало да договаря с Москва при съответни условия. Той счита, че разискването на Крим е изцяло безсмислено, Киев не може да предявява искания към полуострова. " Третата международна война е на прага ни, тъй че би трябвало да сме доста, доста деликатни ", добави министър председателят.

Украйна не може да бъде призната в НАТО, уверен е той. Достатъчни са гаранции за сигурност от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Всичко може да се уреди с идването на власт на Доналд Тръмп, счита Орбан. Именно по време на неговото президентство американската външна политика претърпя най-хубавите времена през последните години. „ Той не стартира нито една война “, акцентира унгарският водач.

Стари сметки

В Киев предстоящо се възмутиха. " Не знаем по какъв начин е в Унгария, само че Украйна не търгува нито с територии, нито със суверенитет. И светът няма да търгува ", съобщи представителят на външното министерство Олег Николенко.

Будапеща също има задоволително искания към Киев - в частност във връзка с унгарското малцинство в Закарпатието. Унгария по принцип не бърза да оказва помощ на Украйна в спора с Москва.

На Запад приказват за частната " проруска позиция " на Орбан. Всъщност това е общонационален курс. Така унгарският президент Каталин Новак на неотдавнашна среща със Зеленски му уточни нуждата от договаряния. „ Не виждам военно решение, което да докара до постоянен и дълготраен мир “, сподели тя.

Киевският режим се надяваше, че Европейски Съюз ще окаже напън върху Орбан и ще го принуди да промени реториката си. Но това не се случи. А Унгария продължава да отстоява линията си, забивайки спиците в колелата на Брюксел. Там, както знаете, е нужен консенсус за кардинални решения.

Неясни вероятности

Според Владимир Оленченко, старши теоретичен помощник в Центъра за европейски проучвания към ИМЕМО на РАН, изказванията на Орбан са доказателство за възходящото неодобрение в Европейски Съюз от безусловната поддръжка за Украйна.

" Унгарският министър-председател, чийто глас се чува по-силно от другите в този подтекст, е в мощна позиция. Той аргументира всичките си изказвания. Преди всичко с националните ползи. И е мъчно да се спори с него: не можете да отречете явно “, твърди специалистът. Освен това Орбан въобще не е " бяла гарга ". Основните му спорове не са с водачите на Европейски Съюз, а с Европейската комисия (ЕК). Нейният ръководител Урсула фон дер Лайен и шефът на евродипломацията Жозеп Борел са главните съперници на унгарския министър председател.

„ Вероятно изявлението на Орбан е обвързвано и с желанието на Будапеща да разшири рестриктивните мерки върху доставките на украинско зърно. От друга страна, Полша, която, апропо, също е срещу премахването на възбраните за зърно. Но Орбан играе на друга поле, за разлика от искрено антируските полски управляващи “, – разяснява събеседникът.

Директорът на ИМЕМО Алексей Кузнецов напомня, че Орбан обичайно върви против западния мейнстрийм. Думите му обаче към момента не са доказателство за разединение в НАТО или Европейски Съюз, който от ден на ден се трансформира в просто в политическо крило на военния съюз.

" Отношението към Украйна няма да се промени, тъй като тук всъщност има прокси спор сред Запада и Москва. Американците, британците имат доста характерна визия по какъв начин да опипат мощните и слабите страни на съветската войска, задграничните политиката и даже стопанската система с непознати ръце. Що се отнася до последния аспект, би трябвало да разберете: макар оптимистичните данни, страната усеща вредите от протичащото се.Да, ние не сме прекомерно податливи на наказания, само че те създават отрицателен резултат “, акцентира анализаторът. А за Съединените щати, които като цяло не изпитват цената на борбата в Украйна, протакането на спора въпреки всичко е от изгода.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР