Западът планира ядрена война. Тази мисъл не се въртяла в

...
Западът планира ядрена война. Тази мисъл не се въртяла в
Коментари Харесай

Лавров: Западът планира ядрена война

Западът възнамерява нуклеарна война. Тази мисъл не се въртяла в главите на руснаците.

Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров по време на конференция пред задгранични публицисти.

" Когато вашият президент Байдън бе запитан дали има опция на глобите, той сподели, че единствената опция е Трета международна война. И всеки знае, че тя може да бъде само нуклеарна. Но желая да подчертая, че това са изказвания на западните политици. Мисълта за нуклеарната война непрекъснато се върти в главите на западни политици, само че не е и в главите на руснаците. Няма да позволим на такива провокации да ни извадят от равновесие. Ако стартират същинска война против нас, тогава тези, които обмислят сходни проекти, би трябвало да помислят доста деликатно. А те в действителност обмислят тези проекти ", съобщи Лавров в отговор на въпрос на американски публицист.

Той увери, че Москва възнамерява да води война " до самия край ". Министърът добави, че режимът в Киев е формиран от " същински убийци " и упрекна персонално президента Володимир Зеленски, който е етнически евреин, че е водач на " общество, в което нацизмът процъфтява ".

Лавров въпреки всичко уточни, че чака скоро да се провежда нова среща сред делегациите на Русия и Украйна и изрично отхвърли тезата, че съветската войска нападна цивилни цели.

Той акцентира, че разговорът на Русия със Запада би трябвало да се основава на взаимно почитание и упрекна НАТО, че се стреми да запази надмощието си. По думите му Москва имала доста положителни планове, само че не можела да разреши на никого да подкопае ползите й.

Лавров разкритикува западните страни, които отказвали да реагират на предложенията на Русия за измяна на архитектурата на сигурността в Европа. Той уточни, че Русия към този момент не можела да допусне опасността от директна офанзива против Руската федерация да идва от територията на Украйна, като това сякаш било залегнало в проектите на Киев.

" Казват ни: включването на Украйна в НАТО или на която и да е друга страна, която сега не е член на алианса, няма да съставлява опасност за сигурността на Русия. Защо пък Западът ще дефинира вместо нас какво е належащо за нашата сигурност?, " попита министърът. " Да, правото на избор на съюзи се признава за всяка страна, само че в това време никоя страна не може да укрепи своята сигурност за сметка на сигурността на друга ", сподели още той.

Лавров разкритикува и Съединените щати за това, че определяли за Германия и Европа като цяло какво е належащо за енергийната им сигурност.

" И те взеха решение, че „ Северен поток 2 “ не е нужен, с цел да се подсигурява сигурността на Европейски Съюз във връзка с силата, защото тази сигурност ще бъде обезпечена от доставките на американски полутечен природен газ, който е няколко пъти по-скъп. За това приказваме. Чуват ни, само че не слушат ", уточни той.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР