Западът направи огромна грешка, когато позволи на Владимир Путин да

...
Западът направи огромна грешка, когато позволи на Владимир Путин да
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Западът сгреши при анексията на Крим през 2014 г

Западът направи голяма неточност, когато разреши на Владимир Путин да се измъкне през 2014 година, след анексията на Крим. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън, осведоми Би Би Си (BBC).

Министър-председателят съобщи, че прекратяването на зависимостта на Запада от съветския нефт и газ е жизненоважно за " преустановяване на издевателството " от Кремъл. Изявлението идва на фона на предстоящите нови наказания, които външното министерство на Обединеното Кралство ще наложи на Русия.

Нови 100 души евентуално ще бъдат глобени съгласно новоприетото законодателство.

" Когато Путин нахлу в Украйна за първи път през 2014 година, Западът направи ужасна неточност. Руският водач извърши акт на насилствена експанзия и лиши голяма част от суверенна страна - и ние му позволихме да получи Крим ", съобщи Джонсън.

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 година и е дом на доста съветско военно наличие.

Единственият метод да се спре " непрекъснатото изнудване " на президента Путин е посредством преустановяване на зависимостта на западните страни от съветския нефт и газ - развой, който би бил " мъчителен ", сподели министър председателят.

Премиерът се готви да се насочи към Саудитска Арабия и Персийския залив за диалози за увеличение на производството на петрол и газ, за да компенсира понижената взаимозависимост от Русия.

Той добави, че по този начин обещаната му тактика за енергийна сигурност за Обединеното кралство ще " удвои " вятърната сила, ще употребява слънчевата сила и ще направи " серия от огромни нови залагания " върху нуклеарната сила. По-нататъшни сондажи в Северно море беше едно от неговите оферти.

Англия ще спре вноса на съветски нефт и газ до края на 2022 година

Решението на държавното управление да приказва със Саудитска Арабия за ограничения за понижаване на цената на силата беше подложено на критика от доста депутати, откакто арабската страна екзекутира 81 души през уикенда.

От Даунинг стрийт оповестиха, че Обединеното кралство ще продължи да разисква нарушаванията на човешките права със Саудитска Арабия.

От началото на войната в Украйна през предишния месец, все по-голям брой руснаци бяха глобени от Обединеното кралство. Съвсем наскоро 386 съветски депутати, които гласоподаваха за признание на две следени от бунтовниците области в Източна Украйна за самостоятелни, бяха наранени от заледяване на активи и забрани за пътешестване в Обединеното кралство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР