Западът и Украйна, които обвиняват Русия, че „експортира глад”, се

...
Западът и Украйна, които обвиняват Русия, че „експортира глад”, се
Коментари Харесай

Лавров отново нападна Запада, че спекулира с износа на глад от Русия

Западът и Украйна, които упрекват Русия, че „ експортира глад”, се пробват да трансферират отговорността „ от болната глава на здравата”, написа в публикация на съветския външен министър Сергей Лавров за африканските медии. Статията беше оповестена през днешния ден на уеб страницата на Министерство на външните работи на Русия в навечерието на неговата обиколка на африканския континент.

„ Бих желал да подчертая, че спекулациите на западната и на украинската агитация, че Русия „ изнася глад”, са безусловно безпочвени. По създание те са следващ опит отговорността да бъде трансферирана от болната глава на здравата”, счита съветският външен министър.

Лавров напомни, че още по време на рецесията към пандемията от ковид „ груповият Запад, употребявайки механизма за издаване на валута, „ притегли към себе си потоците от артикули и храни, влошавайки ситуацията на разрастващите се страни, подвластни от вноса на хранителни продукти”.

„ Именно тогава стартира да се обрисува сложната обстановка на пазара на храни. Западните наказания, наложени на Русия през последните месеци, в допълнение изостриха отрицателните тенденции”, установи Сергей Лавров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР