Западът е допуснал грешка, като е обърнал твърде голямо внимание

...
Западът е допуснал грешка, като е обърнал твърде голямо внимание
Коментари Харесай

Болтън: Западът допусна грешка с Беларус

Западът е позволил неточност, като е обърнал прекомерно огромно внимание на репресиите против опозицията в Беларус, съобщи някогашният консултант на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Джон Болтън в изявление пред CNBC. Според Болтън, в случай че Лукашенко не успее самичък да резервира контрола над Беларус, той ще изиска помощ от Русия и тогава двете постсъветски страни могат да се обединят вечно.

„ Мисля, че това е тясно обвързвано с напрежението към Украйна. Трудно е да се каже до каква степен това се координира от Москва. Но имам вяра, че Путин, който дълго време играе доста добре с доста слаби карти, има упоритости и за двете страни. Смятам, че Беларус се възнамерява да бъде изцяло обединена с Русия. В случая с Украйна не мисля, че той има същата цел, по-скоро да отдели Донбас, както направи преди няколко години с Крим. Мисля, че това е доста реалистично. Тази рецесия не е поради бежанците, тази рецесия се дължи на желанието да се господства „ сивата зона “ сред източната граница на НАТО и западната граница на Русия “, съобщи Болтън.

По думите на някогашния консултант на Тръмп, задачата на Путин е да възвърне доколкото може Съветския съюз.

„ Мисля, че когато Путин през 2005 година, че разпадането на Съветския съюз е най-голямата геополитическа злополука на XX век, той даде да се разбере, че желае да я поправи. Предполагам, че това не значи безусловно цялостно възобновяване на Съветския съюз, макар че мисля, че той желае да върне някои елементи от него. Мисля, че желае да върне Беларус изцяло. И той към този момент е върнал част от Украйна. Той желае да има въздействие в останалите самостоятелни постсъветски страни, въздействие в Централна и Източна Европа. Вярвам, че това е холистичен проект, който се извършва от известно време “, изясни той.

Според Болтън е било неточност, че Западът е обърнал прекомерно огромно внимание на потушаването на митингите на опозицията в Беларус, които са тласнали водача ѝ в обятията на Русия и в този момент би трябвало да мисли по какъв начин да в профил Лукашенко от властта „ и да му намерим добра вила на Ривиерата или нещо сходно “.

„ Мисля, че всички направихме грешката, като се съсредоточихме върху потушаването от Лукашенко на опозиционните демонстрации за свободно и представително ръководство в Беларус. Не споделям, че дейностите на Лукашенко са били някак оправдани. Опасността е, че до момента в който митингите на опозицията не престават, в случай че Лукашенко не е в положение да ръководи независимо Беларус по властнически метод, неговият авариен проект е да извика руснаците за помощ. И незабавно щом това се случи, беларуският народ може вечно да загуби възможностите си за свободно ръководство.

Така че, мисля, че нашата тактика би трябвало да бъде по какъв начин да отстраним Лукашенко от властта и да му намерим добра вила на Ривиерата или нещо сходно. Трябва да обмислим този вид, тъй като в случай че той предложения руснаците, не мисля, че ще си тръгнат “, заключи Джон Болтън.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР