Занимавам се с приключенски туризъм, организираме всевъзможни приключения, каза в

...
Занимавам се с приключенски туризъм, организираме всевъзможни приключения, каза в
Коментари Харесай

Преслав Конов: Имаш ли желанието, няма невъзможни върхове

Занимавам се с авантюристичен туризъм, организираме всевъзможни завършения, сподели в предаването " Добър ден, България "   на Радио " Фокус "   Преслав Конов, планински лидер и туроператор. " Едно от тях е нанагорнище на високи планински върхове навсякъде по света, минавайки през завършения като Камино де Сантяго, сафарита, рафтинги, пешеходни и веломаршрути. В общи линии забавляваме се интензивно измежду природата ", добави Конов.

" Планината е една магия, няма човек, който да е отишъл в планината и да е съумял да доближи първия връх в живота си и това да не е запалило някаква емоция и страст в него. При мен това беше доста мощно и от хоби се превърна в моя специалност ", описа още Конов. 

Той означи, че се следи извънредно силен интерес през последните няколко години към приключенията, които той организира и към този тип туризъм в бранша.

" Специално за 2023 година мога да кажа, че местата, които ни остават са изключително малко за престоящите групи. Тази година, през месец януари направихме формален връх за най-голяма група в света, изкачила Килиманджаро. 53-ма българи се изкачихме дружно на върна и сега работим по верификационните материали, с цел да получил документ.  Това способства още повече за интереса на още доста българи към този тип туризъм ", добави Конов. 

По думите му, чувството да изкачиш избран връх е доста прочувствено и мощно и всичките 53-ма са плакали. Достигайки върха, усещах задоволеност,  че си съумял да завършиш едно предизвикателство. Силно прочувствен и трогателен миг. Върхът е висок 5895 метра и е най-високият,който са изкачвали до момента.

На Килиманджаро той е предложил брак на половинката си, защото не си пада по обичайни неща. Моментът е бил трогателен и за двамата.

Преслав Конов заяви още, че през януари 2024 години им следва нанагорнище на пет вулкана в Еквадор, два от които са международно известни. И двата, при триумф ще надминат най-високото им постижение до момента.

" Достатъчно е човек да желае да тръгне, с цел да изкачи и най-високия връх. Имаш ли желанието, няма невъзможни върхове, всичко се реализира ",  добави Преслав Конов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР