Занаятчийски произведения, ръчно изработени подаръци и традиционни коледни специалитети очакват

...
Занаятчийски произведения, ръчно изработени подаръци и традиционни коледни специалитети очакват
Коментари Харесай

Първият по рода си коледен базар в Троян очаква своите гости

Занаятчийски творби, ръчно направени дарове и обичайни коледни специалитети чакат гостите на първия по рода си коледен базар в Троян, заяви Българска телеграфна агенция.

Своите кътчета са подредили разнообразни троянски занаятчии и търговци.

 Снимка: БТА

На базара посетителите могат да се любуват на ръчно направени икони, глинени съдове, сладки изкушения, картини, творби от дърворезба и красиви ръчно плетени коледни играчки.

 Снимка: БТА

Междувременно младежката организация на БЧК в Троян, която е основана преди една година, означи своя рожден ден с акция " Ангели ". Тя е за фамилиите на умряли от COVID-19 локални поданици, съобщи за Българска телеграфна агенция доброволката Валентина Даскалова, която е и основен специалист в отдел " Социална и здравна политика " в Община Троян.

 Снимка: БТА

По думите й концепцията на младежите е да поддържат с внимание фамилиите на хора, умряли от ковид тази година, като им подарят с благопожелание за Весела Коледа и знак за съпричастност едно направено от хартия и декорирано ангелче. " Символиката е, да одобряват, че това ангелче е духът на техния умрял непосредствен и той е с тях по време на празниците ", уточни Даскалова.

Децата са изработили 120 ангелчета, които са изпратили по пощата или са оставили на адресите на фамилиите на умрелите през годината от ковид 111 поданици на общината.

" Избягвали сме персоналния контакт с околните, просто до вратата, в пощенската кутия, с цел да има някакъв миг на магнетизъм. Да възпроизведем символиката на ангела, който е нематериалност, а не вещественост. Този жест мисля, че би докоснал сърцата на хората и би ги стоплил ", сподели още Валентина Даскалова.

Вижте всички фотоси
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР