Замразяване на цените, намаляване на данъците, на плащания или кредити

...
Замразяване на цените, намаляване на данъците, на плащания или кредити
Коментари Харесай

Как европейските страни се стремят да смекчат покачването на цените на тока

Замразяване на цените, понижаване на налозите, на заплащания или заеми за, целева помощ - европейските народи ползват разнообразни ограничения, с цел да смекчат удара за потребителите от растящите цени на електрическата енергия, написа Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Ето някои от ограниченията, подхванати, с цел да оказват помощ на потребителите да се оправят със скока на цените на бензина, природния газ и електрическа енергия.
 Румен Радев: Проблемът с високите цени на силата е общоевропейски, нужни са координирани дейности Румен Радев: Проблемът с високите цени на силата е общоевропейски, нужни са координирани дейности
Основна тематика на днешния Европейски съвет е енергийната рецесия в Европа и стремглаво растящите цени на електрическата сила и естествени...

Целева помощ за семейства с ниски приходи

Франция разгласи в четвъртък еднократно заплащане без налози на 100 евро за хора с доходи под 2000 евро на месец. Правителството чака такава помощ да получат 38 милиона души. То към този момент разгласи изключително заплащане от 100 евро на шест милиона семейства, с цел да облекчи заплащанията им на доставената електрическа енергия.

Във Англия държавното управление разгласи преди няколко седмици фонд от 500 милиона паунда, с цел да помогне на семействата с ниски приходи за енерго сметките, по-специално за отопление, както и за храна и облекло.

В началото на октомври белгийското държавно управление удължи до март закрепените цени за сила за семействата с по-ниски приходи, като им обезпечи и 80 евро дотация за енерго заплащанията.

В Полша държавното управление възнамерява да похарчи до 1,1 милиарда евро през идната година, с цел да помогне на пенсионери и многодетни фамилии да се оправят със сметките за сила. Едно от пет семейства дава отговор на изискванията.
 Цените на тока падат на следващия ден в Европа, за България спадът е с 23% Цените на тока падат на следващия ден в Европа, за България спадът е с 23%
Цените на тока за сряда на огромна част от европейските енергийни тържища се намалиха, като спадът в България беше с близо 23% назад под...

В Латвия към 150 000 семейства би трябвало да получават сред 15 и 20 евро на месец, с цел да покрият сметките си за ток или газ.

Естонското държавно управление харчи към 75 милиона евро за понижаване на сметките за ток на всички консуматори и още 20 милиона за подкрепяне на към 72 000 фамилии с ниски приходи от септември и март.

Междувременно, чака се литовският парламент да утвърди предложенията на държавното управление за понижаване на цените на газа за пет години и за подкрепяне на 110 000 фамилии поради сметките за отопление.

Замразяването на цените към момента е необичайност

Франция замрази цените на газа до края на 2022 година и идващото повишаване на електрическата енергия ще бъде лимитирано до 4 % с помощта на понижаване на налозите.
 Кабинетът компенсира бизнеса със 110 лева за мегаватчас Кабинетът компенсира бизнеса със 110 лева за мегаватчас
Прието е решение за компенсиране на бизнес потребителите на електрическа сила, право на държавната помощ ще имат над 630 хиляди небито...

Италия замразява цените на газа за 2,5 милиона души, до момента в който за най-бедните няма да има нараствания на сметките си за ток. За други това понижава ставката на Данък добавена стойност до 5,5 %.

Данъчни облекчения

Германското държавно управление подреди данъкът за подкрепяне на възобновими енергийни източници и заплащат от всички консуматори, да бъде понижен съвсем на половина от 1 януари. Германските консуматори, които заплащат едни от най-високите цени в Европа, може да не се възползват напълно от това понижение, защото цените могат да се покачат в допълнение, предизвестяват анализатори.

Испания, която е по-зависима от природния газ за производството на електрическа енергия, в сравнение с европейските си съседи, през юли реши да понижи налога ДДС-то върху електрическата енергия, защото световният скок в цените на газа стартира мъчително да ощетява потребителите. Но последвалите покачвания на цените отстраниха резултата от това понижаване на налозите и през септември държавното управление краткотрайно понижи още един налог върху електрическата енергия и сложи ограничавания върху облагите на енергийните компании.

Чешкото държавно управление отстрани Данък добавена стойност върху електрическата енергия и газа за месеците ноември и декември и се стреми да удължи това за цялата 2022 година, в случай че обаче получи позволение за това от Брюксел. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР