Замразяване на депутатските заплати към нивото от последното тримесечие на

...
Замразяване на депутатските заплати към нивото от последното тримесечие на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага да има замразяване на депутатските заплати, субсидиите обаче не се пипат

Замразяване на депутатските заплати към равнището от последното тримесечие на 2019 година предлага ГЕРБ. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на специфичен брифинг. Той разяснява тематиката, откакто през тази седмица стана ясно, че заплатите на депутати и министри се усилват според познатата формула на напредък на междинната заплата в страната.
Премиерът добави, че допуска, че половината от заплатите на депутатите от ГЕРБ ще бъдат дарени. " Абсолютен популист се усещам, дано всички бъдем еднообразно ощетени ", сподели още министър-председателят и призна, че " в обикновено време " щял да каже, че това е безспорен популизъм. Той разяснява, откакто му беше напомнено, че нощес ръководителят на Народното събрание
Борисов беше категорично запитан от Ива Николова от ПИК. Не бива да стигаме до крайности, по 100 000 лв. даряваме, нито една система не е оставена без пари, изясни министър-председателят. Според него, ще пристигна миг всичко да се раздаде.
Припомняме, че според последната към този момент настояща статистика на Сметната палата, няма партия в Народното събрание, която на влог да има под 1 млн. лв.!
Сега сме длъжни - в този момент без половин заплата, след това без заплата, без дотации, заключи министър председателят.
Борисов сподели и, че от началото на рецесията са му направени 2 теста и щял да си ги заплати. " Сега ще ида да му дам парите на професора в стаята ", съобщи министър председателят.
Още: " Нов смъртен случай поради ковид, към този момент доказани са 477 "
" Какво съставлява коронавирусът и по какъв начин се лекува - опитът на ВМА "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР