Замразените руски авоари в ЕС могат да се превърнат в

...
Замразените руски авоари в ЕС могат да се превърнат в
Коментари Харесай

Швеция: Замразените руски авоари да се използват за възстановяването на Украйна

Замразените съветски активи в Европейски Съюз могат да се трансфорат в част от решението за възобновяване на Украйна. Това сподели министър председателят на Швеция Улф Кристершон пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, оповестява БНР.

" Възстановяването на Украйна след войната ще подсети на всички нас за проекта " Маршал " след Втората международна война. И за тази цел замразените съветски активи би трябвало да бъдат освен част от казуса, само че и да се трансфорат в част от решението му. Предвиждам всеобхватни разбори по какъв начин демократичния свят може да се сплоти, с цел да употребява още веднъж тези средства за възобновяване на част от разрушенията ".

Кристершон, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, още веднъж съобщи, че най-съществен приоритет за кралството ще бъде Украйна:

" Нашата очевидна насочна точка, както и на всички останали, е и би трябвало да бъде Украйна. Няма нищо по-важно от това. И тук не става въпрос просто за ръководство на рецесия, а за битка за народна власт и възпитание. Победата на Украйна е от екзистенциално значение освен за Европа, само че и за целия свят ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР