Заможна се оказа съпругата на премиера Кирил Петков – Линда,

...
Заможна се оказа съпругата на премиера Кирил Петков – Линда,
Коментари Харесай

Премиершата Линда с ранчо за 1 милион в Канада



Заможна се оказа брачната половинка на премиера Кирил Петков – Линда, която от към този момент 20 години не живее в родната си Канада, само че фамилията ѝ има ранчо за 1 милион лв. там.
Интернет информация в канадски указател демонстрира, че бащата на Линда – Джордж Маккензи, се води на адрес в покрайнините на градчето Кортни, в провинция Британска Колумбия, на който се простира ранчо от внушителните 2992 квадратни метра. Имотът е еднофамилен и е издигнат през 1976 година, а последната му финансова оценка е от 2019 година, когато е коствал 548 хиляди $, което е близо милион наши лв..

Къщата разполага с четири спални и две бани, само че най-впечатляващо от всичко са размерите на двора. Той заема близо 10 акра и е ограден от основния път с дървена ограда. В него вирее тучна зеленина, а от фотосите се вижда, че се разхождат и коне на паша. Приживе майката на Линда, която си отива през 2020 година след тежка битка с рака, обичала да снима животните и гледката от фамилното ранчо, намиращо се измежду красива природа и в един от най-тихите региони край градчето.
Премиершата Линда до момента не е говорила обществено за фамилията си в Канада.

Майка ѝ Маргарет е била почитан диетолог и е работила в реномирани канадски клиники. Пенсионирала се през 2013 година, само че останала дейна и обвързана с голям брой публични дела до края на живота си. Бащата на Линда пък е притежател на пивоварна в Канада, в която му оказват помощ и нейните сестри. Всички родственици от огромната фамилия на дамата до Кирил Петков не престават да живеят там, а тя ги вижда извънредно рядко.

Линда има сестра близначка Шерил, с която като деца били като две капки вода, само че в този момент не си наподобяват изключително. Двете се раждат след кака им Даяна – първородната дъщеря на семейство Маккензи. Именно близначката на Линда е повода тя да се запознае и влюби в Кирил Петков. Шерил била близка другарка на сегашния министър председател и двамата прекарвали много време в обща компания, а дружбата им почнала в университета в Британска Колумбия, където били състуденти.

По-късно и Линда се записала да следва там и с Петков се събрали. Оженили се едвам 20-годишни, първата им щерка Ванеса се родила малко преди да стартират четвъртата си университетска година. С Кирил и детето пристигнали за пръв път в Европа през 2001 година, само че преди България първо се открили в Брюксел, където той работел. После го преместили в Торонто, Канада, а по-късно и в Масачузетс в Щатите. Окончателно се прибрали у нас през 2007 година В момента фамилията живее в апартамент на пъпа на София и не са пътували при роднините им Канада от началото на пандемията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР