Замисляли ли сте се някога, че доста често сами правим

...
Замисляли ли сте се някога, че доста често сами правим
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да спрем да правим, за да сме щастливи

Замисляли ли сте се в миналото, че много постоянно сами вършим всичко допустимо, с цел да се отдалечим от щастливите моменти, които животът ни предлага… Много (на пръв взор дребни) неща ежедневно ни пречат да живеем пълноценно, да се радваме на същинско благополучие и да се грижим за себе си по най-хубавия метод.

В търсене на щастието женският портал Dama.bg подреди един много дълъг лист с неща, които ни пречат да живеем пълноценно. От всичко написано ние извадихме есенцията и се оказа, че навиците на щастливите хора в действителност не са чак толкоз непостижими, в случай че си дадем сметка къде бъркаме. Ето 10 неща, които би трябвало да спрем да вършим, с цел да сме щастливи.


Животът е прекомерно къс, с цел да го прекарвате с хора, които изсмукват щастието от вас.
Ако някой желае да ви има в живота си, ще направи място за вас. Не е нужно вие да се борите за това място. Никога, но в никакъв случай не настоявайте да бъдете близки с хора, които гледат само себе си. И не забравяйте, че положителните другари ще са до вас освен когато сте щастливи, само че и когато желаете да поплачете на нечие рамо.


Първата крачка към разрешаването на един проблем е да го приемете, че съществува. Отричането няма да ви помогне ни минимум в превъзмогването му. Да, няма да е елементарно, от време на време даже въобще! Никой и не чака от вас да се справяте с всички тествания с лекост. Имате цялостното право да бъдете тъжни, ядосани, гневни, разочаровани. В последна сметка това е животът – възходи и падения, трупане на опит, адаптиране към измененията.


Най-болезненото нещо, което може да си аргументите сами, е да забравите за личните си потребности. Да обичате околните си, да им помагате, да им отделяте време – е нещо обикновено, само че не и да забравите за себе си. Няма по-добър миг да последвате пристрастеността си и да извършите нещо персонално за себе си от в този момент!


Не можете да задържите предишното, както и да попречите на измененията в сегашното. За да започнете нова глава от живота си, би трябвало да оставите предишното да си отиде.


Може да обичаме неверния човек и да плачем за неверните неща, само че едно е несъмнено – грешките ни оказват помощ да намерим верните хора и неща. Всяко едно нещо, което се е случвало в живота ви, не е инцидентно.


Ако не сте удовлетворени от себе си и живота си, няма да бъдете щастливи в дълготрайни връзки. Трябва да си осигурите непоклатимост и по-късно да го споделите с някой различен. Не очаквайте от другите да ви създадат щастливи.


Вероятно не можете да разберете всичко, което ви се случва сега. След време обаче сами ще си дадете сметка, че проблемите са повода да сте там, където сте. Днес сте доста по-силни от през вчерашния ден, по тази причина бъдете оптимисти!


Моментът да си вземете отмора е когато не разполагате с време за това. Ако продължавате да вършиме едни и същи неща без опция за отдих, няма да постигнете триумф. Понякога би трябвало да се дистанцирате, с цел да вземете верните решения.


Това ще ви помогне, само че за малко. Не е належащо постоянно да се преструвате, да бъдете мощни и уверени. Не се тормозете от своите слаби моменти и не ги крийте. Когато ви се плаче – плачете и след това продължете напред.


Концентрирайте се върху това, което желаете да се случи! Позитивното мислене е в челните редици на всяка велика история на триумфа. Ако се събуждате всяка заран с мисълта, че нещо прелестно ще се случи, то в действителност ще случи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР