Замисляли ли сте се, че сутрин правите доста неща, които

...
Замисляли ли сте се, че сутрин правите доста неща, които
Коментари Харесай

Сутрешните навици, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, че заран вършиме много неща, които в действителност са нездравословни? Това е по този начин, тъй като рано заран човек се усеща най-уморен и просто желае по-бързо да се подготви за работа.
Ако обаче анализирате една елементарна заран, може би ще осъзнаете, че не стартирате деня си по най-правилния метод. Ако желаете деня ви да стартира по най-хубавия метод, има някои неща от които би трябвало да се откажете. Ето кои са те:
1. Пиете на гладно черно кафе - Попринцип най-правилното време за изпиване на първото утринно кафе е три или четири часа след събуждането, тъй като в противоположен случай може да навреди на стомаха ви. Ако не можете да устоите на ароматното кафе рано заран е целесъобразно да добавите мляко и сметана, с цел да намалите отрицателния му резултат. Добре е и да сте закусили преди този момент. Чашата чисто кафе незабавно след пробуждане води до повишение на равнищата на кортизола, а това от своя страна води до тревога.
2. Закусвате зърнени култури - Те съдържат извънредно доста захар, което води до прилив на инсулин в кръвта. След като резултатът изчезне, ставате изтощени и безжизнени. Всичко,което сте привикнали да добавяте в този вид закуски (кисело мляко,прясно мляко,плодове) също е нездравословно в комбиниране със зърнени култури. Просто забравете за тази закуска. Вместо това е потребно да закусвате бъркани яйца, извара и така нататък
3. Губите време за избора на облекла - Всъщност търсенето на облекла може да ви напрегне извънредно доста, изключително в случай че ви се спи и не се чувствате добре към момента. Също по този начин това е губене на време. Много пъти ви се е случвало да търсите облекла по цяла заран, нали? Ние ви предлагаме или да намалите разнообразието от облекла, което имате в гадрероба си, или да си приготвяте тоалет от вечерта. Просто ценете времето си и не го губете в търсене на облекла. Отървете се от нещата, които не носите и сезонно разчиствайте дрешника си.
4. Проверявате обществените си мрежи - Почти всеки човек прави това незабавно откакто се разсъни. Вместо да губите време да четете нечии непознати мнения и да гледате непознатите животи, можете да прекарате време с обичаните си хора, да си проготвите здравословна закуска или просто да послушате обичаната си музика.
5. Горещ душ - Той има релаксиращ резултат и е изцяло обикновено да се чувствате още по-сънени след него. Нашият съвет е да взимате леден душ, тъй като имунната ви система ще работи по-усилено, мозъчната ви активност ще е засилена и вие ще се чувствате доста по-свежи.
6. Ставате малко преди работа – бързането за работа и терзанието, че закъснявате, може да скапе целия ви ден. За да предотвратите това, просто ставайте половин час по-рано от нормално. Така ще имате задоволително време да се приготвите умерено за работа, да извършите проект за деня и умерено да стигнете до работното си място без да бързате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР