Замисляли ли сте се, че многото огледала в спалнята увеличават

...
Замисляли ли сте се, че многото огледала в спалнята увеличават
Коментари Харесай

10 неща, които са причина домът ви да изглежда разхвърлян

Замисляли ли сте се, че многото огледала в спалнята усилват времето за почистване или че петната по лампите надписват сметките ви за ток? Най-вероятно не. В дома съществуват редица неща, с които сме привикнали, без да си даваме сметка, че в действителност основават повече неудобства, в сравнение с допускаме. Например тези:

1. Разтегателен диван

Няма основателна причина да си купите разтегателен диван вместо естествена спалня. Не ви идват посетители чак толкоз постоянно. Отварянето и прибирането на леглото всекидневно е трудоемко, което на всичкото от горната страна краде от съня ви, а да не приказваме, че не е и комфортно. Затова, в случай че имате опция, вземете си спалня с прекрасен и комфортен матрак, тъй като качеството на съня е в основата на пълноценната отмора и положителното здраве.

2. Колекция от найлонови торби

Случва се да не изхвърляме някои найлонови пликове, тъй като си споделяме, че може да ни потрябват. Нищо чудно обаче един ден килерът ви да се трансформира в същински музей на пликове и пликчета. Затова по-добре ги дръжте в кутия – по този начин хем ще бъдат на едно място, хем няма да се изкушавате да трупате повече, в сравнение с побира кутията.

3. Голямо количество кутии

Складирането на всякакви неща в кутии е в действителност комфортно. Въпреки това прекомерното количество кутии може да сътвори чувство за безпорядък, дискомфорт и липса на пространство. Затова прибирайте облеклата си в дрешника, а в кутиите сложете тези неща, които не ползвате всекидневно. Добра концепция е да ги надпишете.

4. Претрупана окачалка

Закачалките във вестибюла нормално са претрупани от облекла, в случай че не ползвате една и съща връхна дреха за всички сезони. Вестибюлът е и първото място, където попада всеки ваш посетител, тъй че помислете и за усещането, което създавате. Ако закачалката ви е претрупана, излиза, че в цялата ви къща царува безпорядък. Затова купете си по-малка окачалка, която няма да побере всичките ви якета и палта. Така, щете-не щете, ще ви се наложи да им намерите място в дрешника. 

5. Липса на място за обувки

Обувките постоянно са подценявани като нуждаещи се от лично пространство за престояване. Поради тази причина се въргалят по пода някъде из вестибюли, дрешници, стаи. Неприятна панорама, каквото и да си приказваме. Затова сдобийте се със специфичен долап за обувки, където да ги прибирате.

6. Огромни огледала в спалнята

Големите огледала в спалнята нормално са част от огромни дрешници. Най-доброто им приложение е, че основават илюзията за по-голямо помещение. Само че имайте поради, че събират много прахуляк и изключително в случай че в стаята ви влиза доста светлина, това ще е първото нещо, което ще ви прави усещане всяка заран. Затова, в случай че не желаете да бършете прахуляк по 3-4 пъти дневно, най-добре изберете дрешник с едно огледало.

7. Метални закачалки

Ако сте фенове на металните закачалки за облекла, би трябвало да имате поради, че вероятността да нараните някоя блуза от по-фина материя е огромна. Затова ги заменете с дървени закачалки със заоблени ръбове – хем по-красиво, хем по-практично.

8. Отворени шкафове

Отворените шкафове са постоянно срещани в кухнята. Имайте поради обаче, че по този начин се основава чувство за неподреденост. Още по-важно – поставените неща събират неведнъж повече прахуляк. Затова изберете шкафчета с малки врати.

9. Голямо огледало в банята

Голямото огледало в банята, ситуирано тъкмо над мивката, постоянно ще е с петна от засъхнала вода. Надали изгаряте от предпочитание да го почиствате по 4-5 пъти дневно, нали? Банята ви ще наподобява неподдържана, а и отражението няма да ви хареса. Затова изберете по-малко огледало и го поставете на задоволителна височина над мивката.

10. Мокет в жилището

Мокетът вместо килим може да бъде доста придирчив за поддръжка. Представете си леке от алено вино или друго, което изисква професионално разчистване. А в този момент си представете, че петното не може да излезе. Как ще постъпите в този случай? Или ще би трябвало да се примирите със обстановката, или ще се наложи да изпразните от мебели цялата стая, с цел да промените мокета. Затова си вземете килим, който се чисти и може да се подмени при потребност доста по-лесно.  

Автор: Цветелина Велчева по материали от Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР