Заместниците на Нинова в БСП - Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров

...
Заместниците на Нинова в БСП - Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Вигенин, Зафиров, Москов и Гуцанов извършиха вътрешен преврат в БСП

Заместниците на Нинова в Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Владимир Москов, както и членът на Изпълнтелното бюро Борислав Гуцанов направиха вътрешен прелом в партията, съобщи в ефира на Българска национална телевизия Георги Свиленски.

 

Той описа, че Изпълнителното бюро се е обърнало против Нинова и е взело решение през днешния ден да има съвещание на Националния съвет, както изиска вътрешната съпротива. Запитан ще отиде ли на съвещанието на пленума в 11 ч, Свиленски отговори негативно и разясни, че имал различен ангажимент.

 

" Корнелия Нинова през вчерашния ден подаде оставката на цялото Изпълнително бюро, тъй като в началото тя пое отговорност, тъй като смяташе, че има хора до нея, които да продължат, преведат партията през този тежък миг. Вчера в 17:00 часа подаде оставка на цялото Изпълнително бюро и през днешния ден към този момент всичките тези заместник-председатели и членове на Изпълнителното бюро, към този момент са в оставка т.е. предстоят нови процеси в партията, които би трябвало да изчистят още повече ", сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Георги Свиленски - член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

 

" Нека уточним първо какво се случва. Спомняте си единствено преди няколко дни, или 24 часа след изборите, десетина младежи от Младежкото обединяване желаеха оставката на Нинова, желаеха ексклузивен пленум, привикване на конгрес, на който да бъде анулиран директният избор, назначение на длъжностен водач т.е. това се случи 24 часа преди да бъдат известни резултатите и част от управлението се уплаши от това деяние евентуално, тъй като Корнелия Нинова ясно съобщи своята оставка. Тя пое отговорността за пагубната загуба на резултата, както апропо беше и предстоящо от всички, защото при подобен резултат няма по какъв начин да продължиш да изпълняваш функционалностите, когато не си постигнал резултат ", сподели при започване на гостуването си в " Денят стартира с Георги Любенов " Свиленски.

Той добави, че Нинова е върнала на " уважаемите приятели правото да си изберете водач ". Част пък от изпълнителното бюро, тримата заместник-председатели без Ирена Анастасова, са се включили към част от тези, които сложиха искане за ексклузивен пленум.

" Това са хората, които бяха най-близко до Нинова и нямаха морала, достойнството да седнат очи в очи с нея и да да изговорят всичките тези проблеми. А през вчерашния ден доколкото разбирам са се събрали. Взели са решение да се причислят към подписката на тези 63-ма или 64-ма души, които желаят пленум и привикват пленум без материали, без документи, без разбори. Нали смисълът на пленума е да направи това, за което ще ме питате. Защо се стигна дотук? ", подчертава Свиленски.

Допълни, че това се прави с разбори и резултати. По думите му това значи, че върху партията се оказва напън.

" Това, което Нинова съумя за тези осем години да устои, да удържи, единствено 24 часа след подаване на нейната оставка... Оказа се, че много хора желаят да отворят портата. Тя сподели " портата ще бъде отворена от вътрешната страна ". Но се оказа, че има много мераклии от вътрешната страна, които желаят да отворят портата ".

Георги Свиленски отхвърли да уточни съответни имена, с цел да " не става следващият политик от Българска социалистическа партия, който приказва против партията си ". Беше безапелационен, че тези хора нямат морала да ръководят партията.

" Имаме информация, че някои от зам.-председателите на партията в оставка организират срещи макар че не им е даден мандат за това ", сподели още Свиленски.

Докато някой е член на ПГ на Българска социалистическа партия и извършва решенията на партията, той няма да бъде изключен от групата, добави Свиленски.

Според него анализът на неприятните резултати, който ясно демонстрира, че има проблем, не може да бъде изработен за няколко дни.

" Някои хора просто избързаха. Те не можаха да преспят 24 часа с мисълта, че Нинова е подала оставка и столът на Нинова е свободен и се втурнаха всички някой да не изпревари другия. Знаете, когато корабът тръгне в някаква посока кои бягат първи. Само, че като избягат първи няма къде да се заловен, тъй като в намерено море няма други кораби. Ето това ще се случи с следващите бегълци ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР