Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов заяви, че

...
Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов заяви, че
Коментари Харесай

Зам.-вътрешният министър: Не е стреляно по ромите в Ботевград, а трябваше


Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов

Заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов съобщи, че ромите от Ботевград лъжат за потреблението на сачми и патрони от страна на служителите на реда при нападението над униформените в събота вечер.

Тогава ромите потрошиха с камъни, буркани и дървета служебните коли на служители на реда, изпратени на адреса по сигнал за мощна музика.

От Министерство на вътрешните работи пуснаха клип от охранителна камера, снимала протичащото се, само че ромите се оплакаха от принуждение и оповестиха, че клипът е манипулиран и от него са изрязани фрагментите, на които служителите на реда стрелят по тях. Според тях, униформените са работили като мафиоти.

Жена от квартала твърди, че са стреляли по нея, когато е била на балкона на петия етаж и още има сачми в лицето. Не били извадени всички, тъй като е бременна.

" Полицаите са реагирали нападателно и са стреляли по почтени хора. Може да сме роми, само че не сме необразовани, Тези хора имат права. Ще желаеме цялостно следствие на случая и да се открият отговорните служители на реда, които са стреляли по почтени хора. Ще настояваме прокуратурата да откри служителите на реда, които са надвишили пълномощията си ", съобщи Илия Илиев от партия " Дром " пред бТВ.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов обаче сподели, че пукотевица по ромите не е имало.

" Изричането на лъжи от тази етническа група е фасон – никакви сачми и патрони не са употребявани ", разгласи зам.-министърът. Според него по-скоро е неточност, че в тази обстановка не са употребявани гумени патрони и палки . " В тази страна има закони… Трябва да спрем с този псевдолиберализъм ", разяснява Балабанов.

Той прикани всички чиновници на Министерство на вътрешните работи да употребяват законите и пълномощията, които са им дадени, с цел да може да се противодейства на такива нападателни групи.

Заместник-вътрешният министър сподели, че от ведомството застават зад дейностите на служителите на реда в Ботевград и ще им го каже персонално.

Според него би трябвало да има законови промени и Министерство на вътрешните работи да може служебно да пази служители на реда при каузи против тях, а не да им се постанова сами да си търсят юристи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР