Заместник-ректорите на университетите в Обединеното кралство ще бъдат призовани за

...
Заместник-ректорите на университетите в Обединеното кралство ще бъдат призовани за
Коментари Харесай

Обединеното кралство предлага репресии срещу чуждестранните рискове за сигурността на университетския сектор

Заместник-ректорите на университетите в Обединеното кралство ще бъдат призовани за брифинг от разследващите организации по отношение на враждебните страни, ориентирани към английските университетски среди, защото държавното управление предлага репресии против рисковете за сигурността, пред които е изправен секторът.

Оливър Доудън, вицепремиер, в четвъртък сподели, че държавното управление ще изследва нови ограничавания, с цел да отбрани сензитивната технология, създадена в университетите в Обединеното кралство, от прекачване на задгранични съперници като Китай.

Министри също по този начин ще обмисли ограничения за попречване на това английските институции да станат прекомерно подвластни от задгранични вложения след обзор на Уайтхол за заканите за сигурността на английските университетски среди.

В тирада в мозъчния концерн Chatham House в Лондон Даудън предизвести, че „ авангардното развиване на сензитивните технологии “, което се организира в университетите в Обединеното кралство, имаше „ капацитета да се трансформира в пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР