Заместник-ръководителят на Роскомнадзор Вадим Суботин очаква, че от 1 януари

...
Заместник-ръководителят на Роскомнадзор Вадим Суботин очаква, че от 1 януари
Коментари Харесай

В кои случаи ще се блокира Google и WhatsApp в Русия

Заместник-ръководителят на Роскомнадзор Вадим Суботин чака, че от 1 януари 2022 година, когато влезе в действие законът „ за разкриване на представителства на задгранични ИТ компании ", в Русия ще стартират да работят пълноценни вътрешни версии на световни услуги, оповестява ТАСС.

„ Прехвърлянето на пълномощия към съветско юридическо лице ще докара до обстоятелството, че в действителност това ще бъдат съветски версии на световни услуги ", сподели той.

В същото време Суботин се съмнява, че международните ИТ колоси са подготвени да модерират наличие на територията на Русия, защото сходни решения в задгранични компании са доста сложни за взимане.

Според него Роскомнадзор няма да ползва прецизно административни наказания от 1 януари към корпорации, които нямат време да открият представителства, само че в това време демонстрират, че работят в тази посока.

Също по този начин заместник-началникът на отдела не знае по какъв начин работят задгранични компании за разкриване на юридически лица.

На 22 ноември Роскомнадзор разгласява лист с задгранични интернет компании, които би трябвало да открият представителства в Русия. В него са включени 13 задгранични компании, които имат 22 осведомителни ресурса. Сред тях са добре познатите Гугъл, Twitter, Meta (Facebook), TikTok, Zoom и Telegram.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР