Заместник-ръководител на окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна

...
Заместник-ръководител на окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна
Коментари Харесай

Отвлякоха заместник-ръководителя на АЕЦ Запорожие

Заместник-ръководител на окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна е бил похитен от съветски сили и е арестуван на незнайно място, заяви украинската държавна компания за нуклеарна сила Енергоатом.

В обява в приложението за известия " Telegram " Енергоатом заяви, че с лужителят Валерий Мартинюк е бил хванат в понеделник , съобщи Ройтерс.

Енергоатом прикани ръководителя на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси да предприеме " всички вероятни ограничения ", с цел да помогне за освобождението на Мартинюк. По данни на Кремъл Гроси трябваше да се срещне с съветския президент Владимир Путин.

Инцидентът се случва след задържането на тогавашния началник на централата Игор Мурашов на 1 октомври . Гроси разгласи освобождението му на 3 октомври, след което МААЕ съобщи, че Мурашов няма да се върне към отговорностите си като началник на централата.

Съоръжението, което е най-голямата нуклеарна централа в Европа, беше завладяно от Русия в първите дни на нашествието в Украйна, само че към момента се ръководи от украински личен състав.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР