Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов определи снощното решение на правната

...
Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов определи снощното решение на правната
Коментари Харесай

ВМРО се възмути: В комисия де факто отмениха мажоритарния вот

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов дефинира снощното решение на правната комисия в Народното събрание да промени изискванията за реализация на преференцията като анулация на преференциалния избор.
Става въпрос за минималния предел от нужни гласове, нужен на един претендент да отиде напред в съответната листа. За разбъркване на листата за евродепутати ще са нужни преференции, които са равни на националната изборна квота т.е. колкото гласове биха ти били нужни да станеш евродепутат, при избори за Народно заседание - на районната квота да станеш народен представител, а при локалните - на общинската, с цел да станеш общински консултант.
Веселинов разяснява тематиката в персоналния си профил във Фейсбук: " Буквално преди минути от новините разбрах, че Правната комисия в Народно събрание е приела предлагането на Движение за права и свободи, с което на процедура се анулира преференциалното гласоподаване. За да пренаредиш листата, би трябвало да спечелиш гласове, колкото тежи един мандат - т.е. за евродепутат да вземем за пример това са 150 000 гласа. Така се ликвидира и последната опция за мажоритарен избор. Представете си в град като Разград, където даже Българска социалистическа партия взема едвам 9000 гласа, някой би трябвало да получи 11000 с цел да пренареди листата. И не ми е чудно, че НФСБ, с които от дълго време имаме спор по въпроса, или Воля, които са фирмено-фамилна конструкция и не желаят да им бърка някой играта, са подкрепили това - чудя се на ГЕРБ! Нали те желаеха чист мажоритарен избор?!

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация твърдо ще защитим в пленарна зала преференциалния избор! В политиката би трябвало да влизат персони, а не послушковци - единствено по този начин ще вдигнем доверието към институциите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР