Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки определи правителственото посещение в Северна

...
Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки определи правителственото посещение в Северна
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Българската визита в Северна Македония беше комедия и цирк

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки дефинира държавното посещаване в Северна Македония като " комедия и цирк ".

По Българска национална телевизия Джамбазки съобщи, че съгласно него най-голямата опасност за България е натискът от запад върху страната ни да промени позицията си за Северна Македония.

Според него вербалната нота, с която Северна Македония се отхвърля публично от териториални искания към България, преповтаря декларацията на някогашния северномакедонски министър председател Зоран Заев и не може да бъде регистрирана като достижение за новото държавно управление.

Договорената самолетна линия София-Скопие Джамбазки дефинира като непотребна, тъй като в предишното е съществувала, само че не е имало интерес към нея.

Джамбазки укори ръководещите, че са разрешили българската история да се обвърже с " фашистки режим ". Според него в договарянията със Северна Македония България е загърбила тематиките за историята и за правата на локалните българи.

Затова от Вътрешна македонска революционна организация ще изискат референдум за българската позиция за Северна Македония.

Според Ангел Джамбазки настояването на Русия за отдръпване на НАТО от България и Румъния е тактически ход в " огромното надхитряне " по тематиката Украйна сред Русия и Запада. По думите му Москва не чака настояването ѝ да бъде изпълнено.

Ангел Джамбазки съобщи, че ще се кандидатира за лидерския пост във Вътрешна македонска революционна организация, тъй като би трябвало деликатно да се премисли метода, по който работи организацията и тя да се върне там, където ѝ е мястото. Конгресът на Вътрешна македонска революционна организация е плануван за 12-и февруари.

Заместник-председателят на партията отхвърли всякаква възможност за коалиция с " Възраждане " поради друго държание и възгледи в политиката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР