Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава

...
Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава
Коментари Харесай

Цветозар Томов подаде оставка като говорител на ЦИК

Заместник-председателят на Централната изборна комисия Цветозар Томов разгласи, че подава оставката си като представител на комисията. Причината е несъгласието му с решение на ЦИК, което беше взето по предложение на Емил Войнов за протоколите на секционните изборни комисии.

С 11 гласа " за " и 4 " срещу " членовете на комисията взеха решение данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

" Категорично съм срещу това решение, защото, да го кажем напряко, това основава опасности за честността на изборния развой в България. Колко тежки ще бъдат тези опасности ще се види на 2 април, само че по този начин или другояче вземането на това решение за мен е непреодолимо затруднение да извършвам повече уговорките си на представител на тази комисия. Отказвам да го върша оттук нататък ", уточни претекстовете си за подадената остава Цветозар Томов.

Против предлагането на Емил Войнов гласоподаваха ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова, представителите Цветозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР