Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев пред Общински съвет-Варна: Популизмът

...
Заместник-председателят на СДС д-р Янко Станев пред Общински съвет-Варна: Популизмът
Коментари Харесай

Посредственият популизъм в местните парламенти ще ни доведе до фашизъм

Заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев пред Общински съвет-Варна: „ Популизмът е първата фаза на фашизма! Винаги е било по този начин. “
Ще си докараме фашизъм от несъвършен вид. Дотолкова сме свалили равнището на другарство между тях, че зейват големите пробойни, в които вирее дивата фашизация.

От години в общинския съвет на Варна прониква посредствеността. Невежи хора, занимавали се два дни с „ публични действия “, биват конфигурирани в локалния парламент. А това е политически орган, чиито решения в последна сметка са определящи за локалната политика. Политиката не е единствено публично потребни действия, тя е нещо доста по-сложно и всеобхватно.

Получава се все същата парадоксална обстановка: хора, които са доста положителни в играта на белот с комшиите пред блока, хукват да стават шахматисти в локалната комплицирана и безкрайна партия шах. Постоянно ставаме очевидци на безкрайни популистки прояви в съвещанията на Общинския съвет. Изказванията на инцидентни и конфигурирани съветници са толкоз нелепи, че мъчно подлежат на коментар. Сериозната политика, дебатът за хрумвания за развиването на града, се заменя от празнословията на неподготвени, незнаещи демагози. Какво друго му остава на човек, когато даже не е в положение да разбере същността на работата, която му е предоставено да прави?

На последната сесия Общински съвет-Варна, състояла се преди дни, безхаберието на някои от популистите доближи до равнища, да не може да се трае. Общински съветници от Политическа партия „ Възраждане “ демонстрираха за следващ път, че нямат място там, където се водят съществени диалози по тематики, за които е наложително да знаеш. Недопустимо е да приказваш и да предлагаш неща, с които не си осведомен.

Провокиран от безхаберието на „ възрожденци “, заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев ги сложи на място единствено накратко: „ В дебатите досега липсва експертиза. В критикарските изявления дотук не чух нещо, което да показва недостатък в предложенията, които преглеждаме. Като общински консултант с някакъв „ непретенциозен “ опит, си мисля, че цялата работа е популизъм. Вече няколко години чувам едни и същи изявления и въпроси, които са популистки. Вероятно и това събитие има място в политиката, само че без експертиза е жив популизъм “, бяха думите на синия водач в късото му изявление от трибуната.

Д-р Янко Станев приключи изявлението си с едно резюме: „ Популизмът, дами и господа, е първата фаза на фашизма! Винаги е било по този начин. “

Дали популистите схванаха какво им се споделя, следва да разберем. Обаче, подозренията за потенциала на опциите на достойните наследници на огромните демагози Костадин Костадинов и Цончо Ганев дават малко място за оптимизъм. Трудно е от квартален белотаджия да очакваш да разбере най-малко разпоредбите на шахматната игра.

Местните избори са напълно скоро. Отсега помнете и внимавайте, да не си вкараме още популисти в локалния парламент. Ще влязат в симбиоза с другите конфигурирани безхаберници и далавераджии и ще си докараме фашизъм от най-посредствения вид.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР