Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Медведев нарече тъжно решението на Бундестага за доставка на тежко въоръжение в Киев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев назова " тъжно " за немския парламент решението на депутатите да одобрят доставката на тежко въоръжение за Украйна.

" Бундестагът утвърди доставката на тежки оръжия на режима на украинския президент Владимир Зеленски. Очевидно немските депутати са преследвани от лаврите на техните прародители, които заседаваха в немския парламент под друго име през предишния век ", Медведев написа в своя канал Telegram.

" Това е тъжно за Народното събрание ", добави заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По-рано в четвъртък болшинството от депутатите на Бундестага гласоподаваха в поддръжка на документ, озаглавен „ Защита на мира и свободата в Европа – всеобхватна поддръжка за Украйна “, призоваващ държавното управление да разшири военната помощ за Украйна. За приемането на документа гласоподаваха 586 депутати, 100 гласоподаваха срещу, седем се въздържаха.

В текста се приказва за нуждата от „ усилване и ускорение на доставките от Германия на ефикасни, в това число тежки оръжия и комплицирани системи в съгласуваност с сътрудниците “. Приетият документ има целесъобразен темперамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР