Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев коментира изявлението германския

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев коментира изявлението германския
Коментари Харесай

Медведев в словесна война с Бербок, заиграва отново с Втората световна война

Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев разяснява изказването немския министър на външните работи Аналана Бербок, че Русия " употребява глада като оръжие ".

" Изненадващо е, несъмнено, да чуем това от публични лица, чиято страна е държала Ленинград под блокада в продължение на 900 дни, в които съвсем 700 000 души са умрели от апетит ", написа политикът в канала си в Telegram. И този път индивидът на Путин употребява познатите хватки на пропагандата - да спекулират със събития от Втората международна война, с цел да прикриват виновността си за това, което в този момент провокира Русия в света със почналата война в Украйна.

Днес се организира конференция за международната продоволствена рецесия в Берлин, където основна точка е войната в Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи по-рано, че продоволствената рецесия в света е настъпила доста преди специфичната военна интервенция в Украйна и е породена, наред с другото, от пандемия от ковид и неверни калкулации на западните страни. Лавров обаче уточни също, че актуалната обстановка е изострила казуса и че западните наказания са една от главните аргументи за спирането на доставките на храни, което е изострило рецесията./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР