Заместник-председателят на руската администрация на анексираната Херсонска област Кирил Стремоусов

...
Заместник-председателят на руската администрация на анексираната Херсонска област Кирил Стремоусов
Коментари Харесай

Умря проруски лидер в Херсон

Заместник-председателят на съветската администрация на анексираната Херсонска област Кирил Стремоусов е умрял на 9 ноември. По данни на съветските управляващи той е умрял след автомобилна злополука, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Подробности за инцидента все още не се оповестяват. Катастрофата е станала край Геническ. След завладяването на Херсонска област от съветските войски, Стремоусов се трансформира в самобитен представител на Русия в района. Той беше първият формален представител, който разгласи идното анексиране на района. И даже възпя Русия в поема, която може да чуете тук.

Преди февруарската инвазия на съветската войска Стремоусов бе уредник на проруски демонстрации и заемаше позиции в локални клонове на политически придвижвания. На кметските избори в Херсон през 2020 година получи 1,37 %.

Стремоусов почина, до момента в който Украйна провежда огромно контранастъпление против окупираните от Русия територии на западното течение на Днепър. Москва изтегля проруското население на Херсон, като доста военни специалисти допускат, че Русия се готви да съобщи града. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР