Заместник-председателят на ПП Има такъв народ Тошко Йорданов слезе от

...
Заместник-председателят на ПП Има такъв народ Тошко Йорданов слезе от
Коментари Харесай

Има такъв народ не се интересуват от точната дата на изборите

Заместник-председателят на Политическа партия " ИТН " Тошко Йорданов слезе от срещата си с президента Румен Радев с маска " Мутри, вън! ".

В късото си изявление пред медиите Йорданов увери, че " ИТН " ще се съобразят с каквато и дата за изборите да реши президентът, " тъй като той е президентът на България ".

" Каквото си говорихме, си е сред нас и президента. Срещата беше ползотворна и сигурно господин Радев е угрижен изборите да бъдат почтени, тъй като това е най-важното нещо, което ни следва - изборите да бъдат почтени, поради това кой ще ги провежда ", разяснява още Йорданов.

Президентската институция стартира серия от съвещания с политическите партии за парламентарните избори. Важни са и консултациите с извънпарламентарните партии. Тези избори за първи път ще бъдат в условия на пандемия. Това постанова нараснала отговорност и изпитание от всички политически субекти. Целта е всички дружно – институции и партии да търсят най-хубавото решение в полза на българите за опазване на тяхното здраве, право на избор и доверие в изборния развой. Така че да имаме един законно определен парламент. С тези думи президентът Румен Радев стартира консултациите си с партията на Слави Трифонов „ ИТН “.

Държавният глава добави, че е значимо да се чуе мнението на „ ИТН “ – водач в социологическите проучвания. Румен Радев изиска отговор на въпросите по какъв начин да се резервира здравето на хората, какви ограничения ще подсигуряват правото на избор на българските жители в страната и в чужбина, по какъв начин да се подсигурява надеждност на машинното гласоподаване и да има равнопоставена и ефикасна предизборна акция.

„ В една демократична страна би трябвало да се водят съвещания с необятен кръг политически представители. Отговорността е на президента да уточни датата на изборите, както е по закон. Ясно е, че ръководещите са шумни и кресливи и употребяват всевъзможни въздействия върху вас, надяваме се да не се повлияете от това. Ще вземете решение потребно за всички жители, а не за избрана партия. Ние ще се съобразим с вашето решение за която и дата да посочите и няма да го разясняваме “, сподели зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

От партията на Слави Трифонов са обезпокоени, че изборите ще се провеждат от ГЕРБ, откакто имаше митинги против властта през лятото.

“ Важно е тези избори да бъдат по този начин проведени, че страховете на хората от ковид да не попречат на изборната интензивност. Тревогата ни е, че в този момент изборите ще бъдат правени от ГЕРБ. Това слага сянка на подозрение по отношение на това доколко тези избори ще бъдат почтени. Имаме индикации за една съмнителна морална отговорност към политическите процеси в България. Доста необичайно е български министър председател да спи с револвер до главата си, шкафчето да е цялостно с пари и кюлчета злато. Всички ние, политически партии, будни жители, вие като президент би трябвало да създадем по този начин, че българите да отидат с доверие към тези избори. Това също би повлияло на изборната интензивност, разяснява и Филип Станев от „ ИТН “

Припомняме, че на 7 декември 2020 година президентът Румен Радев прикани изборите да се проведат в период и загатна датата 28 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР