Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова коментира пред БНТ,

...
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова коментира пред БНТ,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Не виждам нито един аргумент, с който да подкрепим ПП-ДБ за втори мандат

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова разяснява пред Българска национална телевизия, че не вижда нито един рационален мотив, с който ГЕРБ да поддържа ПП-ДБ за втори мандат, в случай че не е получила тяхната поддръжка за първия.

„ Повече от всеки път имаме потребност от устойчиво постоянно държавно управление. Поведението на ПП-ДБ е необичайно, непрекъснато повтарят, че имат решение на органите си да не поддържат държавно управление на ГЕРБ и да не вземат участие в едно държавно управление с ГЕРБ, което ние почитаме. Но в това време разчитат на поддръжката на ГЕРБ за втория мандат. Нали разбирате, че това е неуместна обстановка.

Не виждам нито един рационален мотив, с който да подкрепим ПП-ДБ за втория мандат, а в това време да не получим тяхната поддръжка за първия мандат. Няма по какъв начин да се случи. Ако няма държавно управление с първия мандат, явно няма да има и държавно управление с втория мандат. Ние сме първа политическа мощ. Аз не виждам Политическа партия и Демократична България да имат и по-добри специалисти от нашите. Не виждам и те да са по-добри управленци от нас. Така че няма никакво разумно пояснение ние да подкрепим втория мандат на Политическа партия “, безапелационна бе тя.

Петкова удостовери упоритостта на ГЕРБ-СДС да сформират постоянно устойчиво държавно управление. Тя вижда в постоянното болшинство единствения късмет за реализиране на 3% бюджетен недостиг. Според нея с недостиг от 6,4% България ще се отдалечи трайно от еврозоната и има риск да бъде стартирана наказателна процедура против страната ни и да ни намалят кредитния рейтинг.

„ Това ще бъдат сложни за взимане решения и тъкмо това постанова основаването на подобен вид устойчиво ръководство. Очакваме всяка партия да каже мнението си по оферти план на бюджета на служебното държавно управление – какво е действителното положение и какво желаеме да се получи. Най-важната ни задача е да създадем такова държавно управление, което да изведе България от положението, в което се намира. Времената са такива, че същинските политици и държавници би трябвало да намерят сили да излязат от вътрешнопартийните си ползи. И всеки, който не осъзнава всички тези предпоставки и опасности, считам, че ще загуби. Политическа партия и Демократична България няма да станат по-симпатични на своите гласоподаватели, в случай че доведат страната до шести предварителни парламентарни избори, които на процедура няма да доведат до нищо друго “, съобщи тя.

Петкова не разяснява кой ще бъде номинираният от ГЕРБ-СДС претендент за министър-председател. От думите ѝ стана ясно, че е скептично настроена към опцията при държавно управление с ПП-ДБ финансов министър да е Асен Василев.

„ Трябва деликатно да се замислим дали това е подобаващият избор. Все отново те доведоха страната до 6% недостиг, което е злополука “, разяснява Теменужка Петкова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР