Заместник-председателят на парламента и депутат от БСП за България Кристиан

...
Заместник-председателят на парламента и депутат от БСП за България Кристиан
Коментари Харесай

Вигенин: Създава се възможност БСП да изгради една реална лява алтернатива

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин сподели в студиото на " Денят стартира ", че има огромно съмнение към кабинета " Денков-Габриел " още на старта му. Вече стана ясно, че социалистите ще гласоподават срещу държавното управление с втория мандат.

По думите му, ролята на опозицията не е да мисли преди всичко за себе си и за своя електорален напредък, а да мисли за това по какъв начин да отвърна и да поправя неправилните дейности на изпълнителната власт и на ръководещото болшинство.

" Ние като съпротива сме се справяли добре, а в този момент ще бъдем и много облекчени, тъй като това пренареждане или прегрупиране, както го назова в един запис зам.-главният прокурор Сарафов, ще докара през днешния ден след гласуването да се види каква ще е картината. Оформят се три групи в този парламент - едната е ръководещото болшинство, което сглоби една много безпринципна коалиция и още преди старта от самите водачи на това обединяване беше декларирано, че не се харесва на гласоподавателите, че си нямат доверие. Безспорно една такава коалиция ще носи след себе си неверни решения и отчаяние за хората, които са ги избрали ", акцентира Вигенин.

Според него, втората група в Народното събрание е крайната десница в лицето на националистите от " Възраждане ", които от ден дневно стават все по-крайни. И една опция на всичкото това може да бъде само Българска социалистическа партия, която остана поредна във всичките тези години на политически турбуленции и на несъгласия.

" Мисля, че в този момент се основава действителна опция Българска социалистическа партия да построи една действителна лява опция като единствена лява партия в този парламент. Лява, европейска и патриотична опция на всичко, което виждаме. Нашата отговорност също е доста огромна в една такава обстановка, както и на тези, които през днешния ден ще образуват това обречено държавно управление ", уточни Кристиан Вигенин.
По думите му, Движение за права и свободи ще играят ролята на поддържащ екип на настоящето ръководещо болшинство, тъй като бяха единствените, към които ГЕРБ и ПП-ДБ се обърнаха за съвещания във връзка с възможна бъдеща конституционна промяна.

По отношение на конституционните промени, Вигенин съобщи, че са скептични към всевъзможни опити да се отварят по-широки промени в самата Конституция, тъй като опитите от този парламент не биха били резултатни.
ТЕМА преди 2 часа 802 преди 2 часа 861 преди 2 часа 1109
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР