Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна д-р Лидия Маринова е

...
Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна д-р Лидия Маринова е
Коментари Харесай

Д-р Лидия Маринова е член на консултативния съвет към УНИЦЕФ работещ по проблема ранна детска интервенция

Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна доктор Лидия Маринова е единственият представител на общините, който взе участие в групата по правене на новата националната тактика за детето и е член на консултативния съвет към УНИЦЕФ, работещ по казуса ранна детска намеса.

„ За мен е чест и в същото време огромна отговорност да вземам участие в тези две групи, в чийто фокус е бъдещето на нашите деца. Благодаря на уредниците за поканата. Това е самопризнание и висока оценка за Варна, която бе първата и единствена община в България, присъединила ранната детска намеса като обществена услуга. Огромна е и заслугата на Карин дом, който не просто дава услугата, а е отличен образец в народен мащаб за работа с деца с спомагателни потребности “, посочи доктор Маринова.

Заместник-председателят на Общинския съвет посочи, че новата тактика за детето се изготвя за интервала 2019-2030 година, като задачата й е да сътвори благоприятни условия за пълноценно развиване на децата в по-добра и спокойна среда.

За по-доброто бъдеще на най-малките жители на България работи и консултативният съвет към УНИЦЕФ, който се е концентрирал върху ранната детска намеса. Той е насочен към създаването на система за ранно разкриване и подкрепяне на децата със усложнения в развиването и техните фамилии.

По думите на доктор Маринова с помощта на напъните на доста хора ранната детска намеса е включена в новия закон за обществени услуги като държавно делегирана активност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР