Заместник-председателят на Народното събрание Росица Киров (ГЕРБ-СДС) прекрати днешното пленарно

...
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Киров (ГЕРБ-СДС) прекрати днешното пленарно
Коментари Харесай

Росица Кирова закри заседанието на НС заради липсата на кворум

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Киров (ГЕРБ-СДС) приключи днешното пленарно съвещание, откакто единствено четирима народни представители участваха в гласуването за включване в дневния ред на общия план на решение за пролонгация при внасянето на териториалните проекти от Министерския съвет. До прекратяването на съвещанието се стигна, откакто депутатите от " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане "  излязоха на трибуната в символ на митинг, че общият план на решение не е бил включен за разглеждане.

Бяха дадени поредност от почивки, в които депутатът Павела Митова от „ ИТН “ (ИТН) и сътрудниците ѝ от опозиционните партии стояха прави на трибуната даже по време почивките.  Проектът на решение бе импортиран по-рано през днешния ден в деловодството на Народното събрание от опозиционните сили в Народното събрание: „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “ и „ Възраждане “.  

Никола Минчев, който председателстваше съвещанието преди да даде следващата отмора, предложи да бъде включена точката като припозна напълно настояването на опозицията за спиране на разглеждането на второ четене на Закона за публичните поръчки и разглеждане на въпросния план на решение. Той моли народните представители да заемат местата си на няколко пъти. Призивът му не беше чут. Тук желаете с към 70 народни представители да наложите смяна в дневния ред, сподели Минчев и прикани преди да преминат към режим на гласоподаване да си седнат на местата.  

След почивката председателското място зае сътрудника му Росица Кирова. Наложи се тя да приключи съвещанието заради неналичието на кворум, откакто за включването на точката в дневния ред гласоподаваха единствено четирима депутати, написа Българска телеграфна агенция.

Преди опозицията да излезе на трибуната, депутатите съумяха да гласоподават част от предлаганите в Закона за публичните поръчки промени. С някои от признатите текстове Народното събрание промени дефиницията за социална поръчка. Друга част от измененията са по отношение на прогнозната стойност при действия, финансирани директно с обществени средства с повече от 50 на 100, за които разпоредбите на този закон се ползват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР