Заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия

...
Заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума на Русия
Коментари Харесай

Бивш командващ на десантните войски на РФ сравни руската армия с партизански отряд

Заместник-председателят на комисията по защита на Държавната дума на Русия Владимир Шаманов, някогашен командващ на съветските въздушно-десантни войски (ВДВ), разкритикува съветското министерство на защитата, че дава на войските нискокачествено съоръжение, оповестява Newsweek, базирайки се на съветски медии.

" Публичните рецензии към армията на президента Владимир Путин са необичайност, като се има поради, че през март 2022 година съветският парламент одобри закон, предусещащ до 15 години затвор за съзнателно разпространяване на " подправени " вести за армията на страната “, напомня изданието. " Кремъл употребява закона, с цел да разбие тези, които се отклоняват от версията на Путин за войната, и даже упрекна и затвори личния си боен личен състав за " дискредитиране " на въоръжените сили ".

Отбелязва се, че в изявление пред Държавната дума Шаманов е сравнил съветските военни с " партизански отряд “, като е показал, че предоставеното им съоръжение е с доста ниско качество.

Качеството на внасяното и издаваното съоръжение просто не може да бъде оценено, сподели генерал-полковникът от запаса.

Посочва се, че Шаманов е управлявал съветските ВДВ от май 2009 година до октомври 2016 година, а след напускането на тази служба става ръководител на Комитета по защита на Държавната дума.

Инфо: " Эокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР