Заместник-председателят на Комисията по образование и наука Борис Чернишов (от

...
Заместник-председателят на Комисията по образование и наука Борис Чернишов (от
Коментари Харесай

В Русия настояват Естония да бъде изключена от ООН

Заместник-председателят на Комисията по обучение и просвета Борис Чернишов (от Либерално-демократическата партия) изиска от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш да изключи Естония от международната организация след думите на президента на прибалтийската република Керсти Калюлайд, че съветският език в учебните заведения съставлява опасност за естонския език и просвета.

" Всички тези, които ненавиждат съветския език и съветската просвета, се стремят да унижат и смажат един от най-великите езици, могат да се окажат освен на подсъдимата пейка в Хагския арбитражен съд, само че и да попаднат на най-страшния съд - съдът на историята. Моля ви да изключите Естония от Организация на обединените нации, защото със своите дейности управлението на тази страни способства за развиването на фашизма в света и геноцида против рускоговорещото население, да не приказваме за нарушение на правата на рускоезичните жители ", написа Чернишов в писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации, осведомят съветските медии.

Руският народен представител изразил отвращение от позицията на Калюлайд. Чернишов също по този начин отбелязал, че Естония " към този момент загуби войната на наказания с Русия - добиваната в тази страна риба килка, в миналото толкоз известна в Руската федерация, към този момент не се пропуща през границата ".

" Но отговорът на президента на тази неголяма страна не наподобява задоволително съответен и унижението на рускоговорещите жители продължава. Във връзка с това съм уверен, че налагането на наказания на Организация на обединените нации против Естония ще бъде пълноценна мярка ", заключи депутатът.

В Устава на Организация на обединените нации се показва, че единствено Общото заседание по рекомендация на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации може да изключи дадена страна от организацията за редовно нарушение на правилата на устава. Досега тази процедура (член 6) не е ползва нито един път.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР