Заместник-председателят на Института за дясна политика и бивш шеф на

...
Заместник-председателят на Института за дясна политика и бивш шеф на
Коментари Харесай

Десният Георги Харизанов пое телевизия „Европа“. Кой е собственикът й?

Заместник-председателят на Института за дясна политика и някогашен началник на „Напоителни системи“ Георги Харизанов пое ръководството на телевизия „Европа“. Пред „Капитал“ той посочи, че е получил предлагането да стане част от малкия екран от новия притежател на медиата Добрин Иванов, а за поста изпълнителен шеф е утвърден след съвещание на общото заседание на сдружението, извършено на 8-ми ноември. Той заменя Иван Кацарски, който заемаше позицията. Харизанов ще продължи да води и предаването „Реакция“, което е взаимен план на телевизия „Европа“ и Института за дясна политика. Преди да се реалокира в новия канал, предаването се излъчваше в близката до Делян Пеевски медиа „Канал 3“.

През последните години телевизия „Европа“ се откроява като проправителствена медиа, която пази политиката на ГЕРБ. Това проличава през наличието и подредбата на новините.

Самият Харизанов, като се изключи че води предаване по свързваната с Пеевски „Канал 3“ е и в близки връзки с премиера Бойко Борисов. „Капитал“ се свърза с Добрин Иванов, който изясни, че проектите му за телевизия „Европа“ са да бъде „информационна и различна“ от другите канали на пазара. Той посочи, че на повече въпроси може да отговори по-късно.

Кой е притежателят на Европа

От извлечението на книгата на акционерите в Търговския указател се вижда, че едноличен притежател на капитала на телевизия Европа“ от юни 2017 година е Добрин Иванов. Той обаче влиза в малкия екран с дял от 40% още през юли 2015 година Останалите 60% се държат от „Бета 1“ АД ръководена от Станислав Горановски. Предишния притежател на медиата Емил Стоянов напуща поста си на ръководител на управителния й съвет през септември предходната година. Той ръководи малкия екран 16 години.

Името на Иванов се появи последно през това лято към опита на страната да национализира „Дунарит“. Неговата компания „Дипи“ закупи от свързаната )с Делян Пеевски взимане от оръжейния цех, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ, против заричане да му бъде платено с активи на банката, които към този момент са били предлагани на търгове, само че не се е намерил покупател. Досега няма информация какви тъкмо активи е получил, като от Фонда за гарантиране на влоговете (който управлява несъстоятелността) отхвърлят да дават такава информация, в това число и при питане по Закона за достъп до социална информация.

Добрин Иванов преди години стана прочут с упоритостите си за градежи на Иракли. „Дипи“ има едвам 15 хиляди лева доходи за 2016 година Той е притежател и на „Емона 2000“, която има бизнес със заведения и заведения за хранене и през 2016 година е имала личен състав от 78 души. Отчетът на сдружението е чудноват – то работи на голяма загуба: да вземем за пример за предходната година приходите са били 846 хиляди лева, а разноските – 3.2 млн. лева, през 2015 година постъпленията са 695 хиляди лева, а разноските – 2 млн. лева Компанията има активи за 23 млн. лева, като земята е оценена на съвсем 4 млн. лева, а незавършеното произвеждане (вероятно сграда) – на 10 млн. лева

Иванов има връзка и с военния бранш, той държи 90% от „Трансмобил“, която взе участие в секторното съдружие на оръжейните компании и за предходната година има оборот над 50 млн. лева
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР