Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира хвърлените оставки в петък

...
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира хвърлените оставки в петък
Коментари Харесай

Цветанов за министерските оставки: За нас властта е отговорност

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява хвърлените оставки в петък от трима министри поради нещастието край Своге. Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се отдръпнаха от постовете си дни след тежката злополука, при която починаха 17 души. " Когато се основава чувство, че нещо не е наред, ние от ГЕРБ поемаме политическа отговорност. За нас властта е отговорност и когато застанеш и обясниш за какво подаваш оставката си, считам, че би трябвало да бъде възприето ", разяснява Цветанов пред публицисти.

 
По думите му предстоят диспути, които ще се водят на съдружен съвет с сътрудниците им от " Обединени патриоти ". Той уточни още, че ще разискват с тях и вероятни номинации за постовете.  
 
Публикувахте от в Петък, 31 август 2018 година „ Сами разбирате, че ние по никакъв метод не споделяме, че тези министри носят директната виновност, само че когато си в политиката, когато си на високите позиции в изпълнителната власт, ти би трябвало да можеш и да понесеш и политическа отговорност и по-бързо институциите да продължат да работят, с цел да осъществяваме всичко, записано в нашата управническа стратегия “, уточни Цветанов.

 
" Насреща си имаме креслива съпротива, която раздава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е основала като модел. В Българска социалистическа партия да се носи политическа отговорност - такова нещо няма “, безапелационен бе Цветанов.

 
И се обърна към президента с въпрос: „ Искам да попитам президента по какъв начин по този начин дава една оценка за нещастието край Своге и друга - за случая с неговия татко. Нека да има доблестта и да застане като президент на страната, а не като партиен функционер на Българска социалистическа партия ”, сподели още зам.-председателя на партията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР