Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви пред гръцките медии,

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви пред гръцките медии,
Коментари Харесай

ЕК вини Путин за криза с храните, очаква бежанска вълна

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи пред гръцките медии, че при рецесия с храните в международен мащаб виновността е в персонално на съветския президент Владимир Путин , заяви БНР.

Схинас предизвести за опция от сериозна бежанска рецесия. Той заяви, че Европейският съюз би трябвало скоро да преразгледа контракта за отдаване на бежански статут в европейските страни.

Европейската статистическа организация разгласява информация, че инфлацията в Гърция е достигнала 11% за миналия месец. Правителството на премиера Кириакос Мицотакис заяви, че удължава и за месец юни помощите за високата цена на бензин.

Според гръцката съпротива този бонус е непълен и упорства краткотрайно да се отстранен налозите върху горивата.

Преди дни съветският президент Владимир Путин разяснява, че Русия е подготвена да способства за решаването на продоволствената рецесия, но само откакто глобите против Москва бъдат отстранени.

Войната, която Русия стартира в Украйна се явява спънка пред износа на зърно и други храни от Украйна. Още повече, появиха се информации, че Русия краде украинското зърно и го продава, усвоявайки облагата за себе си.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви преди дни, че съветската обсада на украинските морски пристанища пречи на Киев да изнесе 22 милиона тона зърно. Според Зеленски има опасност от апетит в страните, зависещи от зърното, като това може да сътвори нова миграционна рецесия. Зеленски съобщи, че Москва „ съзнателно основава този проблем, тъй че цяла Европа да се бори и Украйна да не печели милиарди долари от износа си “.

Анализаторите виждат заплаха поради прекъснатите доставки на Украйна, в по-бедните райони като Африка да има продоволствена рецесия.

Снимка: Стоп кадър

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР