Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас коментира пред гръцките медии

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас коментира пред гръцките медии
Коментари Харесай

Гръцки политик: Балканите трябва да се европеизират, а не ЕС да се балканизира 

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас разяснява пред гръцките медии следствията за Скопие, в случай че не съблюдава Преспанския контракт.

Схинас съобщи пред медии от Солун държанието на новото политическо управление в Скопие. Схинас сподели, че е необходимо " европеизиране на Балканите, а не балканизиране на Европа ".


Той уточни, че първите изявления на новото политическо управление на Република Северна Македония основават политически и юридически проблем.


Според Схинас никоя европейска страна не би подкрепила асоцииране в Евросъюза на страна, която действително се разграничава от поетите интернационалните отговорности и основава напрежение със прилежащи страни, които към този момент са членове на Европейски Съюз, цитира Фрог.

Република Северна Македония е името, признато за потребление, както вътре в страната, по този начин и за интернационалните контакти.

На процедура Маргаритис Схинас изцяло поддържа позицията на премиера Мицотакис, че европейският път на Скопие минава през цялостно съблюдаване на Преспанския контракт, подчертаха политически анализатори в Атина.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР