Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс признава в интервю за

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс признава в интервю за
Коментари Харесай

Тимерманс признава, че ЕС е допуснал грешки при стратегията за ваксинация

 Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс признава в изявление за неделния брой на немския вестник " Тагесшпигел “, че Европейският съюз е позволил неточности при създаването на тактика за имунизация против Covid-19 за страните-членки.

Европейският метод е " също в полза на по-богатите страни членки “ като Германия, прибавя в изявлението ръководителят на Европейската комисия  Урсула фон дер Лайен.

" Вярно е, че бяха позволени неточности при поръчването на имунизациите в Брюксел, както и в страните членки “, споделя Тимерманс в изявлението. Готов съм да направя равносметка в края на пандемията - тогава ще можем да забележим какво сме свърши добре и какво сме сбъркали, добавя той.

Европейската комисия е поръчала общо минимум 1 милиард и 400 милиона дози от четирите коронавирусни ваксини, утвърдени в Общността, което на доктрина е повече от задоволително за 450-те милиона поданици.

Комисията обаче е подложена на рецензия поради неуверения си метод и стратегически неточности при поръчването на ваксини. Разпределението на дозите сред членовете се дефинира като незаслужено в някои столици на Европейския съюз, отбелязва ДПА.

Шестима европейски водачи, измежду които и българският министър председател Бойко Борисов, желаеха диалози сред страните-членки по отношение на разпределението на имунизациите в съюза.

Висш представител на Европейския съюз напомни, че идната среща на върха е на 25 и 26 март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР