Заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас поясни на пресконференция, че законодателните

...
Заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас поясни на пресконференция, че законодателните
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага да връщаме мигрантите, които създават запл...

Заместник-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас разясни на конференция, че законодателните промени са подготвяни от дълго време и нямат директна връзка с последните събития в Израел, Газа, Франция и Белгия. Той добави, че през днешния ден ще изпрати писмо до страните в Европейски Съюз, в което ще уточни по какъв начин да се усъвършенства приложението на съществуващите правила в региона на сигурността, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

По неговите думи предлаганите промени включват също ограничавания за използването на дронове, които все по-често се употребяват за незаконна активност и тероризъм. Схинас добави, че комисията предлага страните от Европейски Съюз да могат да разполагат с повече учредения да лишават визи в случаи на корист.

 

Терористичната опасност в Европейски Съюз е висока и може в допълнение да се увеличи, разяснява еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Виждаме от ден на ден набези на " вълци единаци ". Нараства опасността от радикализация онлайн. Трябва да бъдем доста деликатни, още повече, че събитията в Израел и Газа може да доведат до спомагателна радикализация в Европейски Съюз, предизвести тя.

 

По нейните думи предходната година в Европейски Съюз са получени 150 хиляди молби за протекция от мигранти, пристигнали от страни, от които се пътува без виза. Държави с безвизов режим с Европейски Съюз на ниска цена продават визи на хора, които съставляват опасност за сигурността на Европейски Съюз, съобщи Йохансон.

 

Действащото законодателство планува страните в Европейски Съюз да преценят по кое време да ползват непринудено връщане на нелегално пребиваващи мигранти и по кое време да прибягват до насилствени стъпки, означи тя. По нейните думи тази година броят на връщанията се е повишил с 20 на 100. Годишно в Европейски Съюз се издават около 400 хиляди решения за връщане, тази година са били върнати към 65 хиляди мигранти, посочи еврокомисарят.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР