Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Габриел Ескобар е на посещение

...
Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Габриел Ескобар е на посещение
Коментари Харесай

Зам.-помощник държавният секретар на САЩ ще се среще с Ковачевски, Пендаровски и Мицкоски

Заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Габриел Ескобар е на посещаване в четвъртък в Северна Македония. Ескобар ще се срещне с президента Стево Пендаровски, премиера Димитър Ковачевски, както и с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Предложението е написано от нас и е подкрепено от Европейски Съюз и Съединени американски щати, сподели в залата Димитър Ковачевски

„ През миналия интервал имахме доста визити на високопоставени непознати представители. Ще чуем причините от тази страна, ще кажем нашите причини, почти се обрисува наличието на тази среща, знаем какво е, тъй че всеки доброжелателен събеседник е добре пристигнал. Фактът, че в този момент държавното управление се пробва да показа визитата на Ескобар, условно казано, като дипломатически булдозер, който е извикан тук от държавното управление, с цел да упражнява мъчения и напън, към този момент е уязвимост на тези нарушители в държавното управление. Изтезанията и натискът в 21 век към този момент не се практикуват от никого, а даже и да са били, те са избрали неверни събеседници “, сподели Християн Мицкоски по време на днешното посещаване в община Велес.

„ Вписването на българите в Конституцията е ключът към развиването на добросъседски връзки “, съобщи ръководителят на Народното събрание

Пристигането на Ескобар в Скопие следва началото на парламентарната процедура за регистриране на българите в Конституцията като изискване за продължение на договарянията на Северна Македония с Европейския съюз.

Правителството стартира акция под надпис „ Ние сме Европа “, за която ще бъдат изхарчени 80 хиляди евро, а задачата е жителите да бъдат осведомени за изгодите от участието в Европейски Съюз.

„ Правителството ще провежда поредност от събития в осем града в страната. Кампанията ще се споделя „ Ние сме Европа “. Той ще бъде прибавен в Скопие, Струмица, Охрид, Прилеп, Тетово, Щип и в Куманово. Навсякъде ще има тематични събития, с които ще обхванем най-важните тематики, които въз основа на нашите разбори съставляват интерес за жителите “, сподели вицепремиерът Боян Маричич.

Необходими са гласовете на още осем депутати, с цел да минат измененията

Официалният старт на дейностите ще бъде на 30 август и ще продължи до края на септември. Първото от поредицата събития ще се организира в Скопие на 30 август и ще бъде намерено от министър-председателя Димитър Ковачевски.

Между другото пленарното съвещание за Предложението за присъединение към изменението на Конституцията стартира на 18 август. Дневният ред беше признат със 70 гласа " за ", а след привършване на полемиката ръководителят на Народното събрание Талат Джафери отсрочи гласуването до обезпечаване на болшинство от две трети.

За приемането на Предложението за присъединение към изменението на Конституцията, което е единствената точка от 123-ата сесия, би трябвало да гласоподават най-малко 80 депутати. Това е първият от общо трите стадия за смяна на Конституцията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР