Украйна представи нов говорител – това е Виктория, която е

...
Украйна представи нов говорител – това е Виктория, която е
Коментари Харесай

Запознайте се с Виктория – ИИ говорителят на външното министерство на Украйна

Украйна показа нов представител – това е Виктория, която е генерирана от изкуствен интелект. Тя ще оповестява вести от името на външното министерство на страната, написа английският „ Гардиън “.

Властите обявиха, че за първи път в историята страна ще употребява цифров представител за своите известия. Все отново новините ще бъдат писани от хора.

Облечена в мрачен костюм, представителят се показа като Виктория Ши – цифров човек. Фигурата жестикулира с ръце и мърда главата си до момента в който приказва.

 Белезите са на всички места: Разкази от Чернигов – един от първите градове, които Русия атакува Светът 3 мин. Белезите са на всички места: Разкази от Чернигов – един от първите градове, които Русия атакува  98-годишна украинка избяга от съветски бойци... по пантофи Светът 2 мин. 98-годишна украинка избяга от съветски бойци... по пантофи  Москва доближи покрайнините на стратегическия Часов Яр, Киев със незабавна потребност от муниции Светът 4 мин. Москва доближи покрайнините на стратегическия Часов Яр, Киев със незабавна потребност от муниции  Удар по Одеса: Според Киев Русия е употребила касетъчни муниции Светът 2 мин. Удар по Одеса: Според Киев Русия е употребила касетъчни муниции  Белезите са на всички места: Разкази от Чернигов – един от първите градове, които Русия атакува Светът 3 мин. Белезите са на всички места: Разкази от Чернигов – един от първите градове, които Русия атакува  98-годишна украинка избяга от съветски бойци... по пантофи Светът 2 мин. 98-годишна украинка избяга от съветски бойци... по пантофи  Москва доближи покрайнините на стратегическия Часов Яр, Киев със незабавна потребност от муниции Светът 4 мин. Москва доближи покрайнините на стратегическия Часов Яр, Киев със незабавна потребност от муниции  Удар по Одеса: Според Киев Русия е употребила касетъчни муниции Светът 2 мин. Удар по Одеса: Според Киев Русия е употребила касетъчни муниции

„ ИИ оказва помощ единствено за образната част, всичко останало се написа и ревизира от същински хора. Това е сериозен софтуерен скок за дипломатическите връзки в света “, разяснява външният министър Дмитро Кулеба.

Основната причина за появяването на цифровата Виктория е да спести време и запаси на дипломатите. Създателите ѝ са компания с име Game Changers, които имат няколко плана с виртуална действителност на тематика войната в Украйна.

Външният тип и гласът на Виктория са основани на същински човек – Розали Номбре, певица и някогашен участник в украинската версия на „ Ергенът “. Номбре е родена в следеният от Русия Донецк и има 54 000 почитатели в Инстаграм. Тя употребява платформата, с цел да повдига тематики, свързани с украинци от миксирана раса, които са пораснали, говорейки съветски.

От министерството оповестиха, че Номбре се е присъединила в плана гратис. За да се противодейства на подправени вести с новия цифров представител, министерството ще съпровожда всяко известие със специфичен QR код, който води на страницата им.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР