Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова не иска да заема политическа длъжност, каквато

...
Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова не иска да заема политическа длъжност, каквато
Коментари Харесай

Зам.-омбудсманът подала оставка, защото не иска да е на политическа длъжност

Заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова не желае да заема политическа служба, " каквато безспорно е тази на министър-председателя ". Това е повода Маркова да подаде оставка като зам.-омбудсман. 

Пред Българска национална телевизия тя добавя, че заемането на политическа служба е несъвместимо с упражняваните от нея функционалности.

" По мотив на множеството изявления за моята оставка като заместник-омбудсман, желая да заявя, че, по мое надълбоко разбиране, омбудсманът и зам.-омбудсманът на  България са неполитизирани лица, които пазят правата и свободите на всички български жители. В този смисъл, намирам заемането на политическа служба, каквато безспорно е тази на министър-председателя, за несъвместимо с упражняваните от мен функционалности като зам.-омбудсман ", декларира Елена Чернева-Маркова.

В сряда председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че Маркова е подала оставка. Зам.-омбудсманът е една от позициите, от които след измененията в Конституцията президентът може да показва за длъжностен министър председател.

" Как по този начин госпожа Елена Чернева- Марчева реши да си подаде оставката? Имало ли е напън? Защо не се инициира чуване? Нейната оставка стесни избора ми още повече, а тя беше единствената, която не е политически обвързана. И в случай че за вас това са естествени неща, то тогава не се изненадвайте в следствие, че внезапно нараства вероятността да получите политически длъжностен кабинет, който не знам, само че във всеки случай, най-вероятно няма да бъде във ваша изгода ", коментира Радев във връзка с оставката на Черневапри връчването на втория мандат на ПП-ДБ. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР