Заместник окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и

...
Заместник окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и
Коментари Харесай

Работи се по всички версии за катастрофата на АМ Струма

Заместник окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена работа Младен Петров получиха от основния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с следствието и идентификацията на жертвите на тежката автобусна злополука на Автомагистрала " Струма ".
https://www.facebook.com/MediumskaInformativnaAgencija/videos/432032628368721
Предаването на материалите се случи в Главната прокуратура на Северна Македония.

" Съпричастни сме с болката. Срещал съм се и в предишното си, в работата, с професионализма с сътрудниците от Северна Македония в прокуратурата. В този случай имах опция още веднъж да се уверя в положителното взаимоотношение, чудесната интензивна връзка и денонощна работа от ранните часове на 23 ноември до сегашния миг. Това ни даде опция посредством взаимодействиета на прокуратурата в България и Северна Македония за доста малко време да достигнем до резултати, даващи опция за бърза идентификация. Благодарни сме за напъните на основния прокурор на Северна Македония. Доброто подпомагане на ръководителя на Специализираната прокуратура и професионалната работа на всички структури на Министерство на вътрешните работи, транспортното министерство и от здравното министерство, което даде опция за малко време за разполагаме с задоволителен размер доказателства и в името на човещината да спестим доста време от администрация и при съблюдаване на закона да дадем опция да се върнат телата, с цел да бъдат заровени ", сподели на конференция Младен Петров, следовател от Национална следствена работа.

" Координацията сред правосъдните управляващи беше на извънредно равнище. Смея да настоявам, че от деня и часа, когато стана тази злополука до сегашния миг никой не е спирал да работи и ще продължим в същата интензивност и се надявам в най-кратки периоди и след правенето на ДНК анализите труповете на загиталите ще бъдат неотложно върнати. Двама правосъдни медици от Северна Македония ще дойдат в България. Надявам се в границите на другата седмица правосъдните медици да свършат своята работа и хората да могат да бъдат заровени ", сподели заместител окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов.

" В момента не може да се назове една съответна версия като потвърдена за случилото се ", сподели още Бисер Михайлов.

" Собственикът на компанията " Беса Транс " е разпитан в ранните часове на 23 ноември. С него се работи интензивно на територията на Северна Македония ", разясни още Михайлов.

" Когато бъдат осъществени всички нужни експертизи, тогава ще имаме някакво умозаключение, както дали и до каква степен неприятната маркировка е в някаква причинна връзка с даденото ПТП. Не мога да дам някакви периоди. Това е комплицирана процедура с доста жертви ", разясни още Бисер Михайлов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР